Gert Kullamäe.Foto: Aldo Luud
Korvpall
17. november 2015, 14:24

Tartu Rocki peatreeneri Gert Kullamäe mõtted pole enne homset euromängu probleemidest priid

Eesti korvpallitšempion Tartu Ülikool/Rock jätkab homme FIBA Europe Cup'i, kui kell 18.30 minnakse võõrsil vastamisi Leedu klubi Utena Juventusega. Ehkki Rock on eurohooaega alustanud korralikult, valmistab peatreener Gert Kullamäe sõnul peavalu Taaralinna klubi rünnak.

Erinevalt BC Kalev/Cramost, kes on kaotanud kõik senised kolm euromängu, on Rock noppinud kaks võitu ja ühe kaotuse. Avamängus alistati kodusaalis skooriga 81:72 just Juventus.

Täna kell 14 Leedu poole sõitma hakanud meeskond saab Utenas arvestada kõikide põhimeestega. Reisi võtab ette ka hiljuti kahel treeningul kaasa teinud ääremängija Marek Doronin, keda on viimasel ajal kimbutanud põlvehäda. 

Ehkki paari avamäng palliti veidi vähem, kui kuu aega tagasi, on Rocki treenerid Juventuse tegemistel ikka silma peal hoidnud. "Oleme enam-vähem nende viimaste kohtumistega, mida nad Leedu meistrivõistlustel ja eurosarjas mänginud on, kursis," ütleb Kullamäe.

Kuna Juventuses pole ühte säravat staari, on meeskonna löögirusikaks ühtsus. "Seal on mitmeid mehi, kes võivad mängu teha. Üksikut nime on raske välja tuua, aga tagamees Rolandas Alijevas on üks nende võtmefiguur, kes mängu harutab," selgitab treener. Muide, Tartus viskas Alijevas Rocki vastu kümme punkti ning jagas seitse korvisöötu.

Kuigi mõistagi ei saa Rock tähelepanuta jätta Juventuse mänguplaani, tahab Kullamäe, et tema hoolealused keskenduksid rohkem enda mängule. "Oleme viimastes kohtumistes keskendunud rohkem vastastele ja oma mängu natuke ära unustanud," selgitab loots.

Mis valmistab Kullamäele aga Rocki mängust rääkides peavalu? "Eks meil on murekohti ikka, just rünnaku poole peal. Me pole saavutanud rütmi, mida tahaks, et praeguses hooaja faasis oleks." Küsimusele, mis võiks olla Rocki nõrgimaks kohaks, vastab Kullamäe kavalalt: "Ma ei hakka vastastele trumpe andma, las see jääb Juventuse välja selgitada."