Wayne RooneyFoto: John Sibley
Jalgpall
17. november 2015, 18:37

Wayne Rooney sügav kõne Inglismaa - Prantsusmaa kohtumise eel: prantslased näitavad mängides, et nad on terrorismi vastu tugevad

Inglismaa jalgpallikoondise kapten Wayne Rooney pidas tänase Inglismaa-Prantsusmaa kohtumise eelsel pressikonverentsil sügavamõttelise kõne, mis puudutas otseloomulikult reede hilisõhtul Pariisi tabanud terrorirünnakuid. Mäletatavasti kärgatas kaks pommi Stade de France’i staadioni vahetus läheduses, kus prantslased kohtusid Saksamaaga ning kahtluse all oli ka tänane jalgpallikohtumine.

"See oli šokeeriv, haiglane, raske vaadata. Me teadsime, et on võimalus, et meie mäng ei pruugi toimuda. Me oleme rõõmsad, et selle pidamine siiski otsustati. Prantslased näitavad mängimisega terroristidele, et nad on nende vastu seistes tugevad ning peame seda toetama. Vahel juhtuvad halvad asjad, kuid jalgpall on koht, kus me tunneme end kõige mugavamalt. Nende (Prantsusmaa) mängijad võivad seda arvesse võtta. Tuleb vägev ühtekuuluvuse õhtu, mida kõik saavad näha," sõnas Rooney.

Rääkisin oma klubikaaslastega pärast seda, kui see juhtus ja see on kõigile raske. See on raske Prantsusmaa mängijatele, kuid usun, et see on nende šanss panna riik enda üle uhkust tundma. Ma olen kindel, et kõik mängijad on viimastel päevadel tundnud end madalseisus ja nad annavad endast kõik, et Prantsusmaa uhkust tunneks. Meie esindame Inglismaad ja anname Prantsusmaale au!"