Rootsi võidupidu!Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Jalgpall
17. november 2015, 23:58

GALERII | Taani oli parem, aga Rootsil on Zlatan

Naabrite vihases duellis edenes tuleval aastal Prantsusmaal peetavale jalgpalli EM-finaalturniirile Rootsi – kahe mängu kokkuvõttes alistati Taani 4:3.

Rootslased olid avamatši Stockholmis võitnud 2:1, mis tähendas, et taanlased vajasid teisipäevases korduskohtumises kindlasti väravat. Selle plaaniga platsile ka astuti ning esimesel veerandtunnil hoiti mängu kuue pealelöögiga kindlalt oma kontrolli all.

Ent Rootsi koondisel on salarelv, mees kes on nende viimasest 15 valiksarjatabamusest skoorinud suisa 11. Ja taanlastel piisas vaid korra nurgalöögi ajal Zlatan Ibrahimovic valveta unustada, kui juba ilutseski tablool külaliste 1:0 eduseis.

Kui enne piisas Taanile ühest väravast EMile edenemiseks, siis nüüd jahiti juba kahte ainuüksi lisaajaks. Sellegi unistuse purustas Zlatan – teisel poolajal paigutas ta 25 meetrilt teele saadetud karistuslöögi täpselt posti kõrvale ja 0:2 kaotusseisu jäänud taanlased vajasid juba nelja kolli!

Kell käis halastamatult Taani kahjuks ning kuigi kaks väravat saadigi, pidid võõrustajad tõdema – mängu võib ju kontrollida ning vastasest kolm korda rohkem võimalusi omada, ent kui Zlatan kuuest pealelöögist kaks realiseerib, on võita keeruline.

Viimase riigina kindlustas endale pääse EM-finaalturniirile Ukraina, kes kaitses kodus välja võideldud 2:0 eduseisu. Sloveenid läksid küll juba esimesel veerandtunnil 1:0 juhtima, ent teist väravat ei leitudki ning ukrainlased suutsid lisaminutitel seisu viigistada.