Magnus PehrssonFoto: Arno Saar
Jalgpall
18. november 2015, 09:26

Magnus Pehrsson: tegime treeneritega Pareikole meeldejääva kingituse

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson sõnas pärast Sergei Pareiko lahkumismängu ning 3:0 võitu Saint Kitts ja Nevise üle, et hoolealused võinuksid veelgi rohkem väravaid lüüa. Ometi sai väravavaht väärikalt puhkusele saadetud.

"Olime täna parem meeskond. Teadsime, et peame vastase survestamiseks olema agressiivsemad ning tempo kõrgeks ajama. Mul on hea meel, et oleme nüüd kahes mängus järjest kolm väravat löönud, aga ausalt öeldes võinuks me täna viimase 30 minutiga veelgi väravaid lüüa. Ühest küljest muutusime me mugavaks, teisest küljest ei suutnud me ka tekkinud võimalusi ära kasutada."

Kas teine poolaeg oli kodumeeskonna poolt mänguliselt parem kui esimene? Esimesel poolajal olid nad väga kompaktsed ja võitlesid iga palli eest. Samuti tegime meie vahetusi, mis mängu muutsid. Lisaks lõime rohkem väravaid. Teisel poolajal oli neil natuke raskem ning nad olid veidi rohkem hajevil.

Milline seis on Karol Metsaga, kes sai viga juba kohtumise alguses?

"Ta tegi viga enda hüppeliigesele. Arstide esialgne hinnang ütles, et ta vajab paranemiseks vähemalt 2-3 nädalat."

Oli Sul Sergei Pareikole enne kohtumist ka mõni eriline sõnum edasi anda?

"Midagi elulist ma talle ei öelnud, kuid enne kohtumist andsime talle üle tema paremate hetkede video ja vaatasime seda enne mängu. See oli talle kindlasti emotsionaalne ning meeldejääv. Samuti tänasime teda pärast mängu ja kõik õnnitlesid ja kallistasid teda. Oli väga ülev meeleolu ja mul on hea meel, et tema karjäär sedavõrd ilusa lõpu sai."

Äsjalõppenud kohtumisega lõppes ka koondise aasta. Kuidas see kokku võtta?

"Minu jaoks on väga oluline protsess ja meeskonna arendamine. Praegu saab öelda, et meil on kujunenud väga selge mänguplaan ja arusaam, kuidas seda ka ellu viia. Samuti suudame taktikat vastavalt vastasele kohandada. Oleme tõstnud enda kvaliteeti ja intensiivsust - tänu sellele saime nii täna kui eelmisel nädalal Gruusia vastu mängu domineerida. Ja paljud ei tea ehk seda, aga suutsime viimaste mängudega pöörata enda saldo positiivseks - kui mullu lõime 8 väravat ja lasime 12, siis tänavu olid need numbrid vastupidised, ehk 12:8. Ja muidugi see, et viimase 13 aasta jooksul pole saldo positiivseks jäänud - aga nüüd küll! Selle üle on ainult hea meel!"

Kui Sinu käe all on tihti küsimärgiks olnud ründetegevuse efektiivsus, siis kas viimases kahes mängus löödud kuus väravat on märk antud faktori paranemisest?

Meil oli nüüd üheksa päeva aega tiimina töötada ja need tulemused on väga head nii meile kui fännidele - antud resultaadid annavad usku, et liigume õiges suunas. Ka olen rõõmus selle üle, kuidas meie efektiivsus nii treeningutel kui mängudes paranenud on. Kuigi üleminekud on meil aina paremad, siis peame seda kohta veelgi parandama, eriti tugevamate meeskondade vastu.