Alar Varrak.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
19. november 2015, 00:26

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ühepunktilisest allajäämisest eurosarjas: edasipääsulootused on nüüd kadunud, peame kodus au pärast võitlema (4)

BC Kalev/Cramo korvpalliklubi peatreener Alar Varrak tõdes pärast FIBA Europe Cup'is saadud valusat 66:67 kaotust Rishoni LeZioni Maccabi vastu, et eurosari on Cramo jaoks nüüd lõppenud.

Sarnaselt kolmele eelmisele Europe Cup'i mängule punnis Cramo Maccabilegi kõvasti vastu ning avapoolaeg lõpetati Eesti klubi eduseisus. Ehkki kolmandal veerandajal tegid võõrustajad 14:2 spurdi ja Varraku hoolealused jäid veerandi lõpuks 52:57 kaotusseisu, ei andnud cramolased alla.

Kuigi viimasel kümnel minutil viskas Cramo esimesed punktid veerandaja viiendal mänguminutil, tehti kohtumise lõpus 12:2 spurt ning Rolands Freimanise korv seadis tabloole 64:64 viigi. Ehkki pärast Shawn Dawsoni 2+1 rünnakut ja Sten-Timmu Soku lähiviset oli Cramol võimalus mäng enda poolele kallutada, kaotas Rain Veideman otsustaval rünnakul palli.

"Õnne on ka vaja. Oleme eurosarja neljast mängust kolmel viimastel minutitel kaotanud. Üks-kaks viset siia-sinna ja nii ta läheb. Sofias võitis Lukoil meid viimasel sekundil lauapõrkest sisse läinud kaugviskega ja täna oli lõpus kaks valusat pallikaotust. Aga selline see FIBA hooaeg olnud on, ega me midagi tagasi ei saa võtta. Edasipääsulootused on nüüd kadunud, kodus peame mängima au eest," pidas Varrak silmas kahte koduväljakul peetavat eurosarja mängu Lukoili ja Krasnojarski Jenissei vastu.

Miks aga on Cramo eurosarjas nii palju raskeid kaotuseid saanud: kas puudu on jäänud õnnest või on teised meeskonnad lihtsalt grammi võrra tugevamad? "Natukene mõlemat. Tõsi, Europe Cup'is pole me rongi alla jäänud, oleme vastu hakanud, aga alati on midagi puudu jäänud. See hooaeg pole meil välja kujunenud liidrit, kelle peale mängida. Oleme proovinud ühte, teist ja kolmandat," lõpetas juhendaja.

Cramo resultatiivseimana viskas Sokk 16 punkti, Freimanis ja Gregor Arbet lisasid kümme silma. Maccabi skoorikuningaks tõusis 18 punktiga keskmängija Darryl Monroe. Järgmise mängu peab Cramo tuleval teisipäeval Saku Suurhallis Lukoili vastu.

H-grupi seis: 1. Krasnojarski Jenissei 3-1, 2. Maccabi 3-1, 3. Sofia Lukoil Academic 2-2, 4. Kalev/Cramo 0-4.