Marit Björgen.Foto: NTB SCANPIX
Talisport
19. november 2015, 14:25

HULL NAINE! Kaheksandat kuud rase Marit Björgen treenib iga päev ligi kaks tundi (1)

Norra suusakuninganna Marit Björgen peaks jõulude paiku saama koos endise kahevõistleja Fred Börre Lundbergiga paari esiklapse vanemateks. Kuigi Björgen on kaheksandat kuud rase, rassib ta endiselt treeningutel.

35aastane suusataja teatas oma rasedusest juunis ning ehkki Björgen on öelnud, et kardab sünnitada, pole ta sportimist maha jätnud. Norra Rahvusringhäälingu vahendusel sõnas Trondheimis sündinu, et treenib endiselt 50-60 tundi kuus.

"Teen endiselt kõvasti trenni, kuid ma ei tegele millegagi, millega mu keha harjunud pole. Siiski ei soovita ma ühelgi rasedal naisel treenida nii nagu mina," sõnas Björgen. "Ma pole suutnud teha vaid lühikesi, aga intensiivseid intervalltreeninguid, mil sportlasele tuleb suhu vere maitse."

Kuigi Björgen peaks lapse ilmale tooma 23. detsembril, soovib ta juba märtsis võistlusradadele naasta. "Muidugi ma ei tea, mis võib pärast sünnitamist juhtuda ja kui kaua sellest taastuma pean. Samas olen terve elu treeninud ja tean, et heasse vormi tõusmine pole just kõige raskem," tõdes ta.