Reinar Hallik.Foto: Aldo Luud
Korvpall
19. november 2015, 16:50

Loe lisaks, milline välisklubi Hallikust suvel huvitatud oli.

Eurosarjas kaugvisetega säranud Reinar Hallik: kaotus on siiamaani hinges, see mäng oli mulle isiklikult tähtis

Eesti korvpallikoondislane Reinar Hallik liitus kaks kuud tagasi Ungari meistrivõistlustel mängiva Szombathely Falcoga. Ehkki kodusarjas ollakse liidrid, saadi eile FIBA Europe Cup'is valus kaotus: lõpuminutitel juhiti Södertälje Kingsi vastu kümne punktiga, kuid lõpuks võtsid rootslased 85:81 võidu.

14 punkti (sealhulgas kaugviskeid 4/8) ja kolm lauapalli toonud Hallik oli otsustavatel minutitel platsil ning tabas 12 sekundit enne lõpusireeni ka tähtsa kolmese. "Kaotus on siiamaani hinges," ütleb 31aastane ääremängija Õhtulehele. "Mängisin kunagi nende treeneri Vedran Bosniciga koos, mistõttu oli kohtumine mulle isiklikult tähtis. Natuke nõme, et pähe saime," lausub Falcoga aastase lepingu sõlminu.

Hallik jätkab: "Kings hakkas lõpus pressima ja kohtunikud lasid vea piiril mängida. Me polnud selleks aga valmis, paar korda võeti pall jõuga käest. Ise muutusime passivseks ja mõtlesime, et mäng on tehtud."

Lähedased on Ungaris kaasas

Ehkki 208cm pikkune mängumees siirdus septembris meie hõimuvellede juurde, oli ta suvel läbirääkimistes praegu Rumeenia kõrgliigas kolmandat kohta hoidva Ordeaga. "Nendega oli kõik kokkuleptud, aga Ordea ootas lepingu saatmisega 1,5 kuud. Lõpuks jäi neil tehing vist raha taha kinni," selgitab Hallik. "Lepingut ei saadetudki, aga siis oli juba augusti keskpaik ja olingi omadega plindris. Õnneks tuli aga Ungari värk ja kõik laabus."

Falco kasuks otsustamise tegi lihtsamaks ka tõik, et klubi mängib Europe Cup'is. "Välismängijale on eurosarjas pallimine alati väga mõjuvaks põhjuseks, sest seal on võimalik end rohkem näidata. Ungari liigas mängime ju iga vastasega kaks korda ja hooaeg on pikk. Tõsi, klubile on kodused meistrivõistlused tähtsamad, iga matš on kulla hinnaga," räägib kahe lapse isa.

Muide, Hallikust huvitusid ka Eesti meeskonnad. "Pane see kirja, et II liigas mängivad Iisaku Peetri Pizza ja Noto Outlet/Toila tahtsid mind. Laste ristiisad on seal pealikud," ütleb Narvas sündinu muheledes.

Heade esituste toel on Hallik (Ungari liigas keskmiselt 10,9 punkti mängus, eurosarjas 9,75) teeninud Falco peatreeneri Laszlo Kalmani usalduse. "20-25 minutit mänguaega ongi mulle paras, ega ma rohkem nõua. Minu jaoks on kõige olla platsil lõpus, pingelistel hetkedel," lõpetab varem Rootsis, Soomes, Hollandis, Prantsusmaal ja Rumeenias mänginu.

Kuigi Falco polnud Halliku esimeseks klubivalikuks, on ta eluga Ungaris rahul. Et madjarite maal meeldivam oleks, võttis Hallik võõrsile kaasa ka elukaaslase, lapse ja koera.