Heino Enden.Foto: ALAR TRUU
Talisport
19. november 2015, 19:59

Vene meedia: Heino Enden loob Tallinna hokiklubi, kuid selle KHLi võtmise kuuldused on enneaegsed (5)

Omaaegse korvpalli maailmameistri ning eelmisel kümnendil ka Eesti koondise peatreenerina töötanud Heino Endeni osalusel loodi Tallinna hokiklubi Ilves sooviga hakata järgmisest hooajast mängima Vana Maailma tugevaimas liigas KHLis.

Info avalduse esitamisest KHLis osalemiseks teatas Enden Venemaa agentuurile R-Sport. „Saime mai alguses klubi KHLi viimise ettepaneku Baltimaades ja Euroopas tegutsevalt ärimeeste grupilt. Ideed toetasid Eesti hokiliidu president Rauno Parras ja linnavõim, kelle valduses on Tondiraba jäähall. Samuti saatsime KHLi Eesti olümpiakomitee ja kultuuriministeeriumi spordiosakonna soovituskirjad," rääkis Enden R-Spordile.

Tema sõnul on järgmiseks sammuks Moskvas peetav kohtumine liiga juhtidega, mille järel võib selle laienemisest Eestisse rääkida juba detailsemalt, sealhulgas avalikustada eelarve. „Tahame juhtida tähelepanu sellele, et Ilvese projekti ei looda Venemaa või KHLiga seotud raha abil. See on eraklubi ja Eestis soovitakse luua hokipüramiid, kus KHLi klubi oleks riigi koondise baasiks," rõhutas Enden.

Hokiliiga esindaja jahutas aga vestluses R-Spordiga sõnumit: „Jutud Ilvese vastuvõtmisest KHLi on praegu enneaegsed.