Korvpall

Välismaalaste roll on Eesti korvpalliklubides suur – mis saab oma (noortest) mängijatest? (21)

LISA KOMMENTAAR

no20. november 2015, 20:51
mis neist ikka saab...kõvad pallurid ainult konsooli ja arvutimmängu mängides...kui nii edasi läheb!
Jaan20. november 2015, 19:43
Palju välismaalasi on põhjustanud eesti noorte huvi vähenemise korvpalli vastu. Klubide raha läheb välismaalastele ja järelkasvu arendamine on tagaplaanil. Kui on vähene huvi klubide poolt, siis on ka vähene huvi noorte poolt. Mida leidis Liivak Hollandist naastes: treeningusaalid on tühjad.
lebron20. november 2015, 15:09
Välismängijaid ongi huvitav jälgida!
Margus20. november 2015, 13:43
Normaalne arv oleks 2, edasi võiks iga välismaalase eest võtta 10000€ reg tasu.
tom 00720. november 2015, 12:42
nii ja naa paar head võõrast oleks ikka hea siis oleks ikka hea harjutada nende vastu ja need võõrad peaks ikka olema hea tasemaga mehed siis on sellest ehk kasu kah siia neid uimareid pole vaja tuua ja neile maksata lih raha songi ka ju küsimus ja siis tekib see kahju tunne ja trots meie omad ei sa ju suurt midagi aga tuleks leida motivatsiooni ja raha siis ehk mõni meie mees võtaks jalad ka sealt .... välja ja meie omad on palju lihtsalt füüsiliselt nõrgad trennist üksi on vähe kui ise veel poolt juurde ei tee. Sa pead alati olema mõttes teistest ju parim muidu pole ju mõtet platsile minna sinna niisma sörkima ja lootma ,et 10 viskest 1 või kaks tabaks ehk . Nii ,et jah teha on palju ja rohkem peaks kutsuma siia läti, leedu soome jne noori meeskondi lihtsalt mängima ,et saada kogemusi meil ju on kohti kus saab suht hästi mängida kuigi meie väike riik eriti ei panusta kahjuks palju sporti kuigi võik natukenegi ikka seda panust tõsta siis oleks noortel sõjaväes ka poole kergem jn jne jne
diletant20. november 2015, 11:58
ei tea miks need lollid välisklubid on piirangud seadnud välismängijate arvule? Ütleb rahvatarkuski, et lendama ei õpita pesas istudes! Seega on vaja mänguaega enesekindluse tõstmiseks või kui seda ei saa siis võimalusel välisklubisse minna. Paljud leegionärid koguvad siin vaid statistikat ja lähevad
võimalusel edasi. Praegused treenerid ei mäleta oma alguaegu kui nendele kingiti oluliselt rohkem mänguaega ( välismängijatest konkurentsi ka nappis). Nurgas istudes poleks praegu ei sokkusid ega kullamäesid...
Millest?20. november 2015, 20:03
Millest sa räägid? Ei saanud äru? Millistel klubidel on piirangud?
välisklubid21. november 2015, 10:53
välismaal on pandudki klubidele peale välismängijate arvu piirang
irw20. november 2015, 11:13
no tulge mõistusele .... kui neist noortest on tegijat ilmuvad nad iga ilmaga pinnale. kuna nad on sarnased igavese lepinguga doroninile siis seepärast see probleem sellisena näibki.
kas porzingise on tekitanud lätis inkubaator või välismängijad? mitte kumbki .... mees tuli ja hakkas panema ..... siis mõneti hispaania klubikorvpalli ja nüüdseks on nba-s ka 29 sanga mängus ära pannud. ja oi kui palju on neid tuntud mehi, kellest ta on üle pannud.
Jaak20. november 2015, 10:59
Liiga palju on välismängijaid meeskondades. Eesti noored mängijad istuvad tänu sellele pingil, mänguaega ei jätku nendele. Ütlete, et tõestagu ennast. Pingil on raske ennast tõestada, korve suht vilets visata. Et ennast tõestada, peab platsile saama. Treenereid huvitab eranditult ainult võit, mitte oma poiste arendamine ja neile võimaluse andmine. Muidugi on võit oluline, aga kui nii edasi läheb, siis varsti koosnevadki meeskonnad ainult välismaalastest. Kahju.
makk20. november 2015, 10:51
Aga kelle vastu need noored mängijad siis mängiksid? Mängiksidki omasuguste vastu. Mis vahe sel on, kas mängivad omasuguste vastu meistri või esiliigas. Põnev on eestlastest komplekteeritud võistkondade mängu vaadata? No kui kellelegi pakub pinget vahtida Eesti liigat, kus rapla ja ttü noored omavahel madistavad, samal ajal balti liigas saadakse 20-30 punktiseid saunasid rääkimata teistest liigadest. Noored peavad nii või naa välismaale minema juba varakult, kui tahavad mängumeesteks saada. Õnneks viimasel ajal neid ka vaikselt minema hakkab.
20. november 2015, 10:45
meie nn. tulevikulootused lähevad ju välismaale, kuna siin liigas nad ei saa hakkama
...............................20. november 2015, 10:34
Võõrmängijaid võiks olla,aga mitte rohkem kui 3. Eesti poisid ei saa mänguaega ja istuvad pingil ning istuma jäävad. Mängida on vaja.Vahel vaatad ja imestad puha võõrmängijad mõlemal poolel.Ainuke kellest lugu pidada on veel Rock.
Iga20. november 2015, 10:29
võõrmängija võtab koha kelleltki kohalikult. Kui tahetakse näha maailma tasemel korvpalli siin Eestis, eks korraldage siis mingeid turniire, tuleb ehk odavam. Kuhu need välismängijad on eesti korvpalli viinud? Mitte kuhugi.
Tauber20. november 2015, 08:38
Meil on tasemel mängijaid niigi vähe ja kui me piirame välismängijate arvu siis mida see annab ? Kas noor Norman Käbin saab paremaks kui ta peab võitlema väljakul enda sarnase või endast nõrgema vastasega ? Meil on piisavalt meeskondi,et eestlastest talendid saaksid esile kerkida,oleks ainult neid talente.Need kossusõbrad kelle jaoks tase pole oluline ja soovivad vaid rahvuskorvpallile kaasa elada võivad külastada madalamate liigade mänge.
Vaataja20. november 2015, 08:36
Olen käinud vaatamas esiliiga mänge. Ei ole seal mingeid leegionäre. Ja pole ka neid, kes nutavad ja kaeblevad kommentaariumis, kuidas Eesti poisid ei saa mängida. Ja kuidas neid vaadata ei saa. Saavad mängida ja saaks ka vaadata, kui need kaeblejad ja halajad viitsiks, vaevuks ja neil tegelikult ka tahtmist oleks.
Kokkuvõte20. november 2015, 08:36
See, kui neegrid, lätlased, venkud ja serblased mängivad Eesti meistrivõistlustel, ei huvita. Huvitaks see, kui nad saaksid eesti poiste meeskonnalt tappa...
venku,kui soovid20. november 2015, 09:25
vat need samad teevadki eesti poistele ise ketukat,sest eesti poisid ei arene siinses keskkonnas ilma sinu poolt nimetatud tüüpideta.saavad kotti,siis nutavad kodus patja.oled parem,siis mine ja tee ! aga vat ei ole ju :DDD
black power20. november 2015, 20:29
no kannata veel veidi,kohe varsti tuleb neid võõrleegionäre eestisse nii et mustab.vaadake ainult,et nad vao sugustesse kolgastesse pikalt istuma ei jää,talent läheb niimoodi kaotsi.veel parem-majutage nad omale koju,saate tasuta trennikaaslase ja õele/tütrele peigmehe.
venku,kui soovid21. november 2015, 10:56
sa ajad olulised asjad segamini,ühed on sportlased,teised pagulased
Mihkel20. november 2015, 08:18
Eesti sport(korvpall) kui selline muutub häguseks. Põnev on ikkagi eestlastest komplekteeritud meeskondade mängud.