Eesti curlingunaiskond koos treener Erkki Lillega, edasi tulevad kapten Maile Mölder, Kristiine Lill, Triin Madisson, Küllike Ustav ja Lembe Marley.Foto: Eesti Curlingu Liit
Talisport
20. november 2015, 10:26

Curlingunaiskond alustab EMi tippseltskonnas. Kas ka medalimõtetega? (1)

Eesti curlinguvõistkonnad alustavad täna Taanis 29. novembrini peetavaid Euroopa meistrivõistlusi. Naiskond eesotsas kapten Maile Mölderiga ihkab miinimumeesmärgiga tagada pääsu maailmameistrivõistlustele.

"Meie naiskond võistleb tugevaimas, A-divisjonis, kohtudes muuhulgas ka valitseva maailmameistri Šveitsiga. Seame sihiks jääda kõrgemasse seltskonda püsima - see tagaks ka pääsu MMile," rääkis curlinguliidu president Fred Randver.

Tänavuse hooaja MM annab ka 2018. aasta taliolümpia kvalifikatsioonipunkte. Eesti naiskond on erinevatel võistlustel saanud jagu mitmest A-divisjoni konkurendist, nii et võistlust võib põnevusega oodata. Tugevamasse seltskonda kuuluvad veel Šveits, Taani, Soome, Saksamaa, Ungari, Norra, Venemaa, Šotimaa ja Rootsi. Eesti naiskonda kuuluvad  Küllike Ustav, Triin Madisson, Kristiine Lill, Lembe Marley ja kapten Maile Mölder, treener on Erkki Lill.

Eesti meeskond võistleb B-divisjonis Austria, Horvaatia, Inglismaa, Hispaania, Iisraeli, Läti ja Slovakkia vastu. Meeskonna moodustavad Ingar Mäesalu, Andres Jakobson, Johan Karlson, Tanel Toomaväli ja kapten Martin Lill.