Eesti naiste korvpallikoondis.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
20. november 2015, 11:02

Korvpallinaiskonna romantiline reis Prantsusmaale

Eesti korvpallinaiskond alustab homme EM-valiksarja, kui võõrsil astutakse vastu maailma tugevamate sekka kuuluvale Prantsusmaale.

Selge see, et vastane on kivikõva. Hea on vähemalt seegi, et hiljuti terroriaktidest raputatud riigis tunnevad eestlased end Kesk-Prantsusmaa linnakeses Bourges'is turvaliselt. Korvpalliliidu kommunikatsioonijuht Aldo Maksimov kirjutas portaalis basket.ee reisikirjas: "Bourges on nii õdus, rahulik ja väike linnake (Eesti mõistes oleks see siiski kolmas linn), et siin ennast ebaturvaliselt tunda on kuidagi nii raske. Neljatunnine bussisõit mustanahalise noore sohvri 60-ndate džässirütmis uimastas enam kui haamer Cleveland Cavaliersilt."

Säärases romantilises meeleolus on tehtud kogu sissekanne!

Eesti koondise vastased on alagrupis veel Horvaatia ja Holland. Kolmapäeval, 25. novembril võetakse koduses Audenteses vastu Horvaatia. "Mängijad on saanud vanemaks ja küpsemaks. Eesmärgi seadmisel peame olema realistid. Küll on kogemuste hankimise aeg möödas - meil pole enam plikad, on juba naiskond - ja tahan näha küpset mängu. Tänu koos lätlannadega moodustatud ühisliigale on kõige enam arenenud Eesti klubide mängijad," rääkis peatreener Jaanus Levkoi enne ärasõitu Õhtulehele.

"Meil on võimalus mängida Euroopa teise ja maailma neljanda naiskonna Prantsusmaa vastu. See motiveerib! Samuti mängud EM-finaalturniiril 12 parema sekka jõundud Horvaatiaga. Holland on juba meie masti vastane. Alustuseks mängime kohe hundikoopas suure hundiga - eks pärast näeb, kas see on halb või hoopiski hea," lisas juhendaja.