Mart Seim - mees nagu karu.Foto: MATI HIIS
Spordivaria
20. november 2015, 12:24

Võimas intriig: Mart Seim on MMi stardinimekirjas liidrite seas (2)

Avaldatud on järgmisel nädalal Houstonis peetava tõstmise MMi stardinimekirjad ning raskekaalus on suurima kogusummaga registreerunute seas ka Mart Seim!

Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior selgitas, et iga sportlane annab end üles niisuguse summaga nagu soovib, kuid võistlusel tohib ta kahe tõsteviisi algraskused võtta summaarselt kuni 20 kg vähem. Stardiprotokollis seisab nii Seimi kui veel nelja mehe nime taga 440 kg, sellest suuremat raskust pole keegi deklareerinudki!

"Tõotab tulla läbi ajaloo üks kõige tasavägisemaid võistlusi MM medalitele! Protokollist puuduvad 2014. aasta MMi kaks esimest meest, venelane Ruslan Albegov ja iraanlane Behdad Salimikordasiabi," tutvustas Talts tähtede seisu. Ta peab raskekaalu soosikuteks venelast Aleksei Lovtševit ja grusiini Laša Talahhadzet, aga usub, et järgmisel laupäeval Eesti aja järgi kell 23 algaval ja Eurospordis nähtaval võistlusel on pronksmedal paljudele järgmistele meestele, sealhulgas Seimile saadaval.

"Enamik sportlastest tahab võistelda tugevamas, A-grupis, ning seetõttu antakse reeglina end üles piisavalt suure kogusummaga. Sest A-grupi koosseis määratakse just registreeritud summade põhjal. Mart peab seega MMil võtma algraskusteks kokku 420 kg ja sellega tal probleeme pole - rebimises võtab ta 185, tõukamises vähemalt 235 kg. Tegelikult oleks tema praeguse vormi juures 235 kg võtmine lausa katse raiskamine, võib-olla alustab ta 240 või koguni 245 kiloga. Seega on võimalik, et Mardile jääb algraskuste valimisel väike varugi," selgitas Talts.