Raul Must sai täna kaks väärt võitu.Foto: LAURA OKS
Spordivaria
20. november 2015, 19:59

Sulgpallurid edulainel: Must Šotimaal pool-, kaks naist Helsingis veerandfinaalis (1)

Eesti sulgpalluritele on tänane päev olnud hiilgav: Raul Must jõudis GP-turniiril Glasgow's poolfinaali, madalama kategooria turniiril Helsingis aga kaks naist eesotsas Kati Tolmoffiga veerandfinaali.

Must pidas täna kaks üsna ühesuguse stsenaariumiga mängu. Nii nagu hommikul eelmise ringi mängus (inglase Toby Pentyga), oli ka nüüd õhtul veerandfinaali (belglase Yuhan Tan'iga) esimene geim küllalt tasavägine (21:18 Mustale - hommikul sama tulemus), teises ei jätnud ta aga vastasele mingit võimalust (mõne üksiku lihtveaga mäng 21:8 - hommikul 21:9).

Must on juulikuust alates jõudnud viiel turniiril - neist kolm GP-tasemega - vähemalt poolfinaali. Homme peetavas järgmises mängus tuleb Musta vastaseks kas turniiril esimese asetuse saanud taanlane Hans-Kristian Vittinghus (maailma 17. reket) või hindu Anand Pawar.

Maailma edetabelisse on Must teeninud Šotimaalt vähemalt 3850 punkti, mis praegusele punktisummale liidetuna annaks 39. koha (hetkel 47.). Küll aga jõudis eestlane märgilise tähiseni Rio olümpiakvalifikatsiooni edetabelis - ta möödus tänase päevaga ühest konkurendist ning kui praegu kell kukuks, oleks ta 16. kohaga asetatud mängijate seas! Kvalifikatsiooni lõpuni on veel üle viie kuu, kuid soodne rünnakupositsioon on loodud.

Tolmoff võitleb teist võitlust, olümpiapileti eest. Täna Helsingis alanud 5000-dollarilise auhinnafondiga turniiri kahes esimeses ringis saadud võidud viisid teda eesmärgile sammukese lähemale, kuid homme tuleb edukalt jätkata. Teises ringis vajas Eesti esireket taanlanna Irina Amalie Anderseni alistamiseks juba kolme geimi - 21:14, 19:21, 21:10.

Tolmoffi veerandfinaalivastane on Getter Saar, kes oli samuti 2:1 üle rootslannast Frida Lindströmist. Laura Vana pidi tunnistama teise asetusega sakslanna Fabienne Deprezi 21:13, 21:18 paremust, Karoliine Hõim pudenes juba avaringis.