Jäähokimängija Robert Rooba unistuste jalgpallivõistkond näeks välja selline.
Jalgpall
21. november 2015, 18:15

Robert Rooba unistuste alg11 jalgpallis: mul hakkab meie väravavahist kahju, talle tööd ei tule

Õhtuleht avaldab täies pikkuses Eesti Jalgpalli Liidu ajakirja Jalka novembrikuu numbris ilmunud artikli.

Soome jäähoki kõrgliigas Espoo Bluesi värve esindavale Robert Roobale pole jalgpall võõras, noorena väisas ta suviti Aivar Tiiduse juhendatud JK Kotkas Juuniori trenne. Sümboolse koosseisu koostamise väljakutse võttis mees sekundiga vastu ning tulemuseks on vägagi isiklik 11, kuhu jagub nii iidolitest staare kui häid sõpru.

"Me lööme sellega, et meil on tohutult hea ründemäng, parim kaitse on ju rünne," jutustab mees. "Mul hakkab meie väravavahist kahju, ega talle väga palju tööd tule."

Väravavaht Tom-Olaf Urb (Reket): Väravas on mul Tom-Olaf Urb ehk räppar Reket. Esiteks on ta meil pikk mees, väravas peab pikk mees olema! Ta on tohutult andekas inimene ja võitja ning minu meeskonnas saavadki ainult võitjad olla. On kindlasti väga hea kaitseliini juhendaja, sest sõnadega hätta ei jää.

Vasakkaitsja Robert Rooba: Vasakkaitsesse panen iseenda, sest seal ma alati mängisin. Olen vasakujalgne ja see koht sobis mulle hästi. Ma olin hea töövõimega ning vastupidav, jõudsin äärel kõvasti tööd teha. See on ka kõige ohutum positsioon, kooli ajal pandi sinna alati kõige nõrgemad mängijad.

Keskkaitsja Joel Indermitte: Ta oli minu klassivend, kellega sai kooli ajal peetud maha väga kõvasid lahinguid. Tema oli alati vastasmeeskonna staar ja mina üritasin klassi jalgpallikuninga tiitlit endale saada, 12 aastaga see ei õnnestunud! Koolidevahelistest mängudest mäletan, kuidas Joel oli meie kindel tugitala ja liider. Tema liidriomadused on väga head, on väärt mängumees.

Keskkaitsja Martin Kase: Nüüd on temast jällegi ründaja tehtud, mõni aeg tagasi oli kaitsemängija. Oleme sündinud täpselt ühel päeval (2. september 1993) ja oleme mõlemad Loo aleviku poisid. Käisime koos lasteaias ja pikalt hokitrennis. Kui mina valisin hoki, siis tema jalka. Käisime tema juures maal jalkat ja tänavahokit mängimas. Tema kaitsekindlust ma usaldan väga, kuigi tean, et on ka hea ründaja. Martin on hea mees ja tulihingeline sportlane.

Paremkaitsja Siim Liivik: Paremkaitsesse panen meeskonnakaaslase Espoo Bluesist. Kuigi väidab, et ta oli kunagi Helsingi Cupi (tuntud noortejalgpalli turniir – toim.) väravalöömise kuningas, siis seda ma ei usu! Ma pole seda statistikat kuskilt üles leidnud ja seepärast teda ründesse ei pane. Meil mõlemal on hea mootor, oleme korralikud jooksumehed ja jõuame töötada ründesse ja kaitsesse tagasi.

Vasakäär David Beckham: Kui seni olid mul koosseisus lähimad sõbrad ja tuttavad, siis siin on esimene jalgpallur, keda ma fännama hakkasin ja kelle pärast sai minust kunagi Manchester Unitedi fänn. Ta on niivõrd sümpaatne sportlane ja kuju. Minu suur iidol.

Keskpoolkaitsja Daniel Rüütelmaa: Minu parim sõber. Ta on kunagi mänginud Aivar Tiiduse all ja ka madalamates liigades. Proffi temast ei saanud, aga ma usun tema võimetesse. Tean, kui terav ta keskväljal heal päeval on. Kelle muu kätte sa mängumootori usaldad, kui mitte parima sõbra kätte?

Paremäär Liis Lemsalu: Mõtlesin, et koosseis vajaks natuke tasakaalukust ja kainet meelt ning loomingulisust. Loomingulisus on meeskonnaspordis väga tähtis. Liis on selle jaoks väga hea, mängib hästi jalgpalli ning on loominguline.

Ääreründajad Hannes Anier ja Henri Anier: Koos on nad võimsamad kui ükski teine ründeduo! Ma ei kahtle hetkekski nende võimekuses. Oleme ka head sõbrad, Hannesega sai kunagi koos jalgpallitrennis käidud. Sealt küll sõprus pidama ei jäänud, aga hiljem hakkasime uuesti suhtlema. Elame üksteisele kaasa ning kui satume ühel ajal Eestisse, siis saame kokku.

Ründaja Zlatan Ibrahimovic: Täpina i peal on minu kõige suurem iidol elus ja spordis. Ta on minu jaoks täielik jumal ning tagab kindlasti võidu igas mängus!

Treener Aivar Tiidus: Ma väga palju tema jalgpallitrennidest ei mäleta, aga tean, et ta suutis väga hästi distsipliini hoida. Ta paneks kindlasti selle kirju seltskonna võimalikult hästi mängima.