Kristjan Kangur (paremal) Siena särgis, kus mängis hooajal 2012/13.Foto: RAFA RIVAS
Korvpall
22. november 2015, 21:18

Itaalia portaal: Kristjan Kangur enam Kutxa eest ei mängi, eestlase vastu tuntakse huvi Itaalia meistriliigast

10. oktoobril Euroliigas mängiva Hispaania tippklubi Vitoria Laboral Kutxaga kahekuulise lepingu sõlminud Kristjan Kanguri mänguminutid on Baskimaal kokku kuivanud. Tornike Šengelia, kelle asemikuks eestlane palgati, on vigastusest tervenenud ning mängis viimases liigamängus Barcelona vastu üle kümne minuti.

33aastane Pärnus sündinu on Kutxat esindanud üheksas kohtumises, kuid kolm viimast Hispaania liigamängu on Kangur vahele jätnud: ääremängija pole mahtunud peatreener Velimir Perasovici valikusse.

Itaalia väljaanne Pianetabasket kirjutas neljapäeval, et Kanguri mängud Kutxa särgis on mängitud. Kuigi maarjamaalase leping Hispaania liigas teist kohta hoidva klubiga lõpeb kahe ja poole nädala pärast, pole Kutxal mõtet talle niisama palka maksta.

Seetõttu lastaksegi Kanguril arvatavasti tasuta lahkuda ning väidetavalt on 201cm pikkusest mängumehest huvitatud Itaalia meeskond Pesaro. Nimelt peaks Itaalia kõrgliigas viimast kohta hoidvast klubist lahkuma DJ Shelton, kelle koha Kangur üle võtaks.

Seitsmekordne Eesti aasta korvpallur on varemgi Itaalias mänginud. Nii on Kangur esindanud Bologna Virtust, Varese Pallacanestrot, Siena Montepaschit ja Milano Emporio Armanit.