Praeguse visketabavuse juures ei saa Kobe Bryantist Golden State'i rekordiürituse teel takistust.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
23. november 2015, 10:34

Kas Lakersist võib ülepea olla vastast Golden State'i rekordiürituse teel

Korvpalliliigas NBA seisab pärast läinud ööd Golden State Warriorsi ja kõigi aegade stardirekordi, 16 järjestikuse võidu vahel ainult üks tiim - Los Angeles Lakers.

Lakers, kes tervet NBA ajalugu arvestades teisest California meeskonnast Warriorsist kõvasti kuulsam, elab praegu üle kehva ajajärku. Eelmine hooaeg oli klubi kõigi aegade kehvim, esimest korda saadi hooajal vähemalt 60 kaotust (tulemus 21-61). Tänavu pole asjad paremad, sammutakse samas - või veelgi kehvemas - rütmis edasi.

Lakers on 13 esimesest mängust võitnud ainult kaks. Läinud ööl tuli kodusaalis tunnistada Portlandi 107:93 paremust. Vananev staar Kobe Bryant jõudis küll 18 punktini, kuid tabas 22 viskest ainult 6, sealhulgas mitte ühtegi kaugviset. Tema kolme viimase mängu kolmeste saldo on 14st 1...

"Teeme valel ajal väikesi vigu. Kaitse tasakaal, valed kohavahetused siin ja seal," põhjendas Bryant Lakersi nõrka mängu agentuuri AP vahendusel. Hea küll, praegu oli vastas Portland, aga kui tuleb maailma parima ründemänguga Warriors, kes läinud ööl 118:105 võidumängus Denveriga jagas 35 korvisöötu?

Warriorsi liider Stephen Curry tunnistas Reutersi vahendusel, et kui varem hoiduti rekordist rääkimisest, siis viimase kahe mängu eel on see olnud riietusruumis kuum teema. Teatud lisapinge see meeskonnale paneb, kas sellega saadakse hakkama? Tuli ju hooaja seni raskeim võit just Idakonverentsi ühe autsaideri Brooklyn Netsi vastu alles lisaajal, ning selleni jõuti alles mõni sekund enne lõppu tänu tabavale kaugviskele. NBA on liiga, kus viimane võib võita esimest, ning seda teavad nii Warriorsi kui ka Lakersi mängijad.

Teised läinud ööl peetud mängude tulemused: LA Clippers - Toronto 80:91, Brooklyn - Boston 111:101, New Orleans - Phoenix 122:116, Oklahoma City - Dallas 117:114.