Õhtulehe intervjuu Kalle Paasiga.Video: Alar Truu
Sport TV
23. november 2015, 13:55

ÕHTULEHE VIDEO | Kalle Paas Sepa jalgpallikeskusest: tuleb ära teha, küsimus on Tartu inimeste potentsiaali realiseerimises (2)

Tartu JK Tammeka võttis novembri alguses ette Eesti spordimaastikul ainulaadse projekti - koguda annetajatelt Sepa jalgpallikeskuse renoveerimiseks 150 000 eurot. Õhtuleht uuris pühapäevasel jalgpalligalal Tammeka tegevjuhilt Kalle Paasilt, kuidas projekt on edenenud.

"Peaaegu pool otsitavast rahastusest on koos. Suur aitäh enam kui 1300 annetajale. Juba praegu on Tartu lastele paremate treening- ja võistlustingimuste andmine ehk ühisrahastuskampaania Eesti spordis ainulaadne asi. Aga pool teed on veel minna ja kes saab, see pangu palun õlg alla ja aidaku Tartu laste unistusel teoks saada," rääkis Paas.

"Sepa jalgpallikeskus tuleb valmis teha. Tuleb luua paremad tingimused. Me ei räägi tippjalgpallist, vaid sellest, et Tartus on 1300 jalgpallilast, kes treenivad aastast aastasse Tallinnast mitu kategooriat kehvemates tingimustes, aga peavad võistlema nii Tallinna kui ka välismaalastest noorsportlastega. Me ei saada neilt nõuda tulemusi, kui ei suuda pakkuda võrreldavaid treeningtingimusi. Küsimus on Tartu inimeste potentsiaali realiseerimises. Tippsport on teine, omaette teema."

Sepa jalgpallikeskuse ühisrahastuse projekti eesmärk on koguda annetajatelt 150 000 eurot, et valmis ehitada Sepa tänava jalgpallikompleks. Kogu projekti maksumus on 450 000 eurot, millest 200 000 katab JK Tammeka pangalaenu abil ja 100 000 on garanteerinud jalgpalliliit. Soojendusega kunstmurustaadioni valmimistähtajaks on juuni 2016.