Karl-Romet NõmmFoto: Aldo Luud
Jalgpall
24. november 2015, 10:29

Euroopa liigas alagruppi juhtiv vutiklubi kutsus noore eestlase testimisele (4)

Samal ajal kui paljud teised Eesti jalgpallurid osalesid nädalavahetusel Estonia kontserdisaalis toimunud hooaja lõpugaalal, istus Viljandi Tuleviku 17-aastane esiväravavaht Karl-Romet Nõmme lennukile ja siirdus Norrasse testimisele, kirjutab klubi koduleht.

Nõmm veedab kuus päeva Molde FK klubi juures ning osaleb treeningutel esmaspäevast reedeni. Neljapäeval on Karlil puhkepäev, sest toimumas on UEFA Euroliiga kohtumine, kus Molde võõrustab Fenerbachet ning Nõmm saab mängule tribüünidelt kaasa elada. Muide, Molde on eurosarjas senisest neljast mängust võitnud kolm ning viigistanud ühe, lisaks türklastele edestatakse ka selliseid legendaarseid klubisid kui Amsterdami Ajax ning Glasgow Celtic.

"Esimese trenni põhjal ütleks, et Molde on väga tehniline meeskond, kellele meeldib palli vallata ja söötu lükata," kirjeldab Nõmm Norra klubi mängustiili. Ta lisas, et nii treeningud kui ka kõik selle kõrval toimuv on Norras väga professionaalne. "Mängijad ja treenerid on siin superlahked. Mind võeti kohe ilusti omaks, uuriti riigi ja muu kohta," lisas Nõmm.

Enim on Nõmm õnnelik selle üle, et saab trenenida sellise legendaarse mehe õpetuste järgi nagu seda on Manchester Unitedi kunagine staarründaja Ole Gunnar Solskjaer. "Uhke tunne on teha sellise mehe käe all trenni ja nüüd tuleb endast maksimum anda," ütles puurilukk. Treenerit kirjeldades jääb Nõmm eestlaslikult tagasihoidlikuks: "Ta on selline hea väikese huumorisoonega rahulik ja sõbralik mees."

Viljandi Tulevik lõpetas tänavuse hooaja Eesti meistriliigas 10. kohal ning sellega langeti esiliigasse. Nende asemel tõusis eliitseltskonda Rakvere Tarvas.