Josh Boone ja Kalev/Cramo suruti põrandale.Foto: Alar Truu
Korvpall
24. november 2015, 20:21

REPORTAAŽ | Deja vu! Cramo kaotas eurosarjas viimase sekundi lauapõrkega kolmesest just nagu Bulgaarias! (2)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas FIBA Europe Cup'il viienda järjestikuse mängu, jäädes tulemusega 75:78 alla Sofia Lukoil Academicule.

Kohati üllatuslikult alustas Kalev/Cramo algkoosseisus taas tagamängija Martin Dorbek, kes oli algviisikus ka laupäevases 95:83 Ühisliiga võidumängus Krasnõi Oktjabri vastu.

Kuigi – olgem ausad – pole Dorbek paljude korvpallisõprade arvates Cramole vajaliku kaliibriga mängumees, oli 24aastane eestlane enam kui asjalik – avapoolajal jagas Dorbek kuus korvisöötu ning tegi kolm vaheltlõiget.

Kuigi Cramo kaotas avaveerandi 28:29, oleks Alar Varraku hoolealused võinud hoida eduseisu. Saatuslikuks said aga vabavisked, mida tabati kõigest 7/13 (53,8%).

Samuti oli Cramo kaitse tihti kui läbisõiduhoov, mida Lukoili mehed korvile lähemale jõudmiseks meelsasti ära kasutasid. Ja kui külalised Bulgaariast ka mööda viskasid, noppisid nad ohtralt ründelauapalle, avapoolajal tükki seitse. Tõsi, ründelauas ei jäänud Cramo Lukoilile kuidagi alla, sest Eesti hõbedameeskond võttis kaheksa ründelauda.

Teisel veerandil jätkus võrdne mäng, kuigi Cramo sai juba esimese 50 sekundiga täis neli meeskondlikku viga. Ehkki Lukoili meestel oli hiilgav põhjus teravust luua ja vabaviskejoonele minna, ei soostunud Toni Dechevi hoolealused võimalust ära kasutada.

Väljakul säras aga hiljuti tervisega kimpus olnud Cramo korvialune jõud Marco Killingsworth, kes tõi veidi rohkem kui kaheksa minutiga seitse punkti ja kolm lauapalli. Ameeriklase arvele jäi ka õhtu ilukorv, kui Josh Boone lauast võidetud palli Killingsworthile suunas, misjärel viimane selle võimsalt pealt surus. Ehkki kahel Lukoili mehel oli võimalus 33aastast meest peatada, ei soovinud kumbki tema teele astuda. Kui Killingsworth aga puhkama läks, sai ta Saku Suurhalli kogunenud publikult sooja aplausi.

Enim iseloomustas Cramo mängu avapoolajal meeskondlikkus, sest resultatiivseid sööte jagati kui oavarrest: 14(!). Muide, seda ongi ju Varrak sisuliselt terve tänavuse hooaja vältel korrutanud, et tema arvates on Cramo mäng sel hooajal võrreldes eelmisega meeskondlikum.

Kumbki pool alla ei andnud

Teise poolaja avavaatuses jätkus võrdsete mäng. Kuigi Cramo suutis tänu Lukoili lohakusele ja rumalatele pallikaotustele vahe üheks hetkeks suurenda 12 punkti peale, mängiti see just eelmainitud põhjustel maha. Siiski säilis viimaseks veerandiks kuuesilmaline edu: 63:57.

Viimaseks kümneks minutiks usaldas Varrak tagaliinis taas Soku ja Dorbeku hästi toimivat paari. Punkt-punktis mäng jätkus lõpuni ning kolm ja pool minutit enne lõppu pääses Lukoil tänu Filip Videnovi kaugviskele ette. Kohe järgmisel rünnakul oli Videnovil võimalus bulgaarlased ette viia, kuid meie õnneks läks vise mööda.

Siiski ei andnud bulgaarlased alla ja 40 sekundit enne lõppu oli Videnov kuratlikult lähedal tabavale kolmesele. Cramo õnneks, Lukoili kahjuks, ei suutnud 35aastane tagamees palli aga korvi sopsata.

Viimastel sekunditel oli mängu otsustamiseks paar võimalust ka Cramol, kuid Gregor Arbet ei suutnud paremast nurgast tabada tähtsat kaugviset, järgmisel rünnakul kaotas ääremängija aga palli, mis jättis Lukoilile 18 sekundit aega, et võit võtta.

Saatuse kõige kurjemal viisil tabas Ivanov 1,6 sekundit enne lõppu kaugviske, mis läks läbi korvivõrgu tänu lauapõrkele! Just samasuguse korvi tõttu kaotas Cramo viimastel sekunditel ka paari avamängu Bulgaarias 78:80.

Matši resultatiivseimana viskas Lukoili Pavlin Ivanov 20 punkti. Cramo skoorikuningaks tõusid 13 silmaga Arbet ja Sokk. Silmapaistvalt mänginud Dorbek viskas lõpuks viis punkti, jagas kaheksa korvisöötu ning tegi kolm vaheltlõiget.

Cramo on nüüd kaotanud kõik viis Europe Cup'i kohtumist ning kaotused teeb eriti valusaks tõik, et igas kohtumises on meeskond vastastele osutanud kõva vastupanu.

Kohtumise lõppstatistikat vaata SIIT.