PSG mängijad üksteist embamas.Foto: Reuters / Scanpix
Meistrite liiga
25. november 2015, 23:55

Meistrite liiga: kolmes alagrupis edasipääsejad selged, ManU jättis otsad lahti

Kolmapäeva õhtuga said sotid edasipääsejate osas lõplikult selgeks kolmes Meistrite liiga alagrupis. Ainsana jättis tippklubidest otsad lahti Manchester United. 

A-grupis vormistas lõplikult pääsu 16 sekka PSG, kes klohmis armutult Zlatan Ibrahimovici kodulinna Malmöt. Kuivõrd see rootslasi lohutada võiks, on raske öelda, ent Zlatan ise kostitas kaasmaalasi 5:0 võidumängus vaid ühe tabamusega, mida ta mõistagi ei tähistanud.

Õhtu suurimale imele jõudis üpris lähedale Donetski Šahtar, kes alustas 77. minutil 0:4 kaotusseisust marulist lõpuspurti ja kaotas lõpuks Real Madridile vaid 3:4. Reali poolelt hiilgas, üllatus-üllatus, Cristiano Ronaldo, kelle nimele kanti kaks väravat ja kaks väravasöötu. Statistikaagentuuri Opta väitel oli tegemist esimese korraga Ronaldo karjääris, kui ta andis ühes Meistrite liiga mängus kaks väravasöötu.

Tabeliseis: Real 13, PSG 10, Šahtar 3, Malmö 3.

B-grupis ei suutnud Manchester United koduväljakul üle mängida valitsevat Hollandi meistrit PSV Eindhovenit - tegemist oli õhtu ainukese mänguga, kus väravaid ei löödud. Mõned tunnid varem lõppenud kohtumises alistas Wolfsburg tänu Andre Schürrlele 2:0 Moskva CSKA. 

Kõigil peale CSKA on säilinud võimalus alagrupist edasi pääseda. ManU peab play-off'i jõudmiseks viimases voorus alistama võõrsil Wolfsburgi. Juhul, kui seda ei suudeta, peavad inglased lootma, et PSV kaotab kodus CSKAle. Võrdsete punktide korral pääseb edasi PSV, sest neil on omavahelistest mängudest kirjas võit ja viik. Wolfsburg langeb välja vaid juhul, kui nad kaotavad ManUle ja PSV võidab CSKAd.

Tabeliseis: Wolfsburg 9, United 8, PSV 7, CSKA 4. 

C-grupis kindlustasid viienda vooruga edasipääsu Atletico Madrid ja Lissaboni Benfica. Atletico alistas Antoine Griezmanni kahe värava abil kodumurul Galatasaray. Kaheväravalisse kaotusseisu jäänud Benfica päästis Astanast 2:2 viigi.

Tabeliseis: Atletico 10, Benfica 10, Galatasaray 4, Astana 3. 

D-grupis ehk niinimetatud surmagrupis alistas Juventus Mario Mandžukici väravast koduväljakul 1:0 Manchester City. Kuigi Mönchengladbachi Borussia teenis kodupubliku silme all eurohooaja esimese võidu, pole neil ega sakslastele 2:4 alistunud Sevillal järgmisesse ringi asja.

Tabeliseis: Juventus 11, City 9, Borussia 5, Sevilla 3.