Hetk Tartu Rocki viimasest mängust Nicosia Etha Engomiga, palliga Janar Talts.Foto: Aldo Luud
Korvpall
26. november 2015, 09:53

Kellega kohtub Tartu Rock eurosarjas järgmisena? Kas ees ootab reis Siberisse? (1)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond on FIBA Europe Cupil kindlustanud omas alagrupis teise koha - pole võimalik ei tõusta ega langeda - ning vastavalt võistluse juhendile saab juba vaadata, kellega minnakse järgmisel etapil kokku.

L-alagrupi teine koht viib tartlased R-vahegruppi - ühte kahest, kuhu läheb ainult üks esimese etapi alagrupivõitja (D-grupist). Grupi kolm ülejäänud liiget on teise koha meeskonnad (E-, H- ja L-grupist). Jah, ka H-grupist, kuhu kuulub BC Kalev/Cramo, kellel aga teatavasti nii teise koha saamise kui ka edasipääsuvõimalus puudub.

Üks vastane on selge - D-grupis on esikoha kindlustanud kõik viis mängu võitnud Chaloni Elan, kellel Prantsusmaa liigas 5 võitu ja 4 kaotust, kuid kes sai viimati jagu Euroliigasse kuuluvast Strasbourgist. Väga kõva vastane kindlasti.

E-grupis jagavad 3 võiduga liidrikohta Cantu, Le Havre ja Boras, üks neist lõpetab teise kohaga. Tõenäolisim on kas Prantsusmaa liiga punane latern (0 võitu - 8 kaotust) Le Havre või koduliigas teist kohta (7-2) hoidev Boras, kel lähevad Rootsimaal omavahel vastamisi. Kui Cantu alistab viimasel kohal asuva Austria linna Kapfenbergi klubi, kindlustavad itallased ka esikoha.

H-grupi seisuga oleme tuttavad. Seal tõusis tänu eile Krasnojarskis saadud võidule ainuliidriks Rishon Le Zioni Maccabi (4-1), järgnevad Jenissei ja Sofia Lukoil (3-2). Viimases voorus kohtuvad Maccabi - Lukoil ja Kalev - Jenissei. Niipea, kui Maccabi kodus võidab, on grupi lõppjärjestus selge, sest Jenissei on Lukoili vastu omavaheliste mängudega plussis. See tähendaks ühtlasi, et siberlased lõpetavad teisena ning Rockil tuleb võtta ette teekond rohkem kui 4000 kilomeetri kaugusele. Samas säilib võimalus, et kolm klubi kogub võrdselt neli võitu. Ning kui võidavad Lukoil ja Kalev, lõpetab teisena kas Bulgaaria või Iisraeli klubi.

Ühesõnaga - variante veel jagub, kuid selge on see, et Rock peab teise etapi esimese mängu 16. või 17. detsembril võõrsil Chaloniga. 6. või 7. jaanuaril võõrustatakse esimeses kodumängus E-grupi teist meeskonda. Enne tuleb aga lõpetada alagrupiturniir, 2. detsembril ollakse külas Južnõi Himikul.