Raul Must on neli kuud liikunud üha tõusvas joones.Foto: MATI HIIS
Spordivaria
26. november 2015, 10:24

Sulgpallur Raul Must tõusis kordama karjääri parimat edetabelikohta

Eesti parim sulgpallur Raul Must asus veel neli kuud tagasi maailma edetabelis 73. kohal, kuid üksteisele järgnenud head tulemused on kergitanud ta 41-ks, kordama aastate eest saavutatud karjääri parimat kohta!

Praeguseks on maailmas konkurents oluliselt tihenenud. Mustal aitas kuue pügala võrra tõusta poolfinaali jõudmine eelmisel nädalal Šotimaal peetud GP-turniiril. Aasta tagasi võis tema edetabelikoha korrutada sisuliselt kahega - 83.

Eraldi arvestust peetakse Rio olümpia kvalifikatsiooni arvestuses, seal loetakse alates maikuust kogutud punkte. Seal on Must 28. ning kui jätta kõrvale mängijad, kes riikide kvootide tõttu ei saaks osaleda, siis lausa 16. kohal! Nüüd tuleb võidelda selle positsiooni hoidmise nimel, sest just 16 mängijat peaksid olümpial saama asetuse. Mustal jagub mõlemas tabelis tõusuruumi, sest kirjas on ka mitu keskpärast tulemust.

Naistest leiab Kati Tolmoffi tabeli 90. realt, tema koht jäi muutumatuks. Ta jõudis küll eelmisel nädalal Helsingis Šoti omast madalama kategooria turniiril poolfinaali, kuid mullu teenitud umbes samad punktid kukkusid ära. Olümpia kvalifikatsioonitabelis on ta 85., kvootide alusel ärakukkujaid arvestades 43. Et üksikmängus pääseb osalema umbes 40 mängijat (kõige vähem 38), tähendab see praegu kohta joone all. Ent detsembris järjest Iirimaal, Itaalias ja Türgis võistleval Tolmoffil on neil turniiridel vähemalt veerandfinaali jõudmise korral võimalused järjest tõusta.