Kui Aivar Rehemaa jõuab Norras 40 parema sekka, on vähemalt rahalises mõttes põhjust nägu naerule vedada.Foto: Arno Saar
Talisport
26. november 2015, 14:21

Suusaliit sportlastele: võistelge hästi, siis saate raha! (4)

Aastakümnete tagusel ajal Nõukogude Eestis saatis ühe võistkonna juht Tallinnasse spordikomiteesse telegrammi: "Mängisime hästi, kuid kaotasime. Saatke raha." Ta sai vastuseks: "Mängige kehvalt, aga võitke. Siis saate."

Samas stiilis üllitas suusaliit äsja pressiteate, kus teatatakse, et murdmaasuusatamise MK-sarja teisele etapile 5.-6. detsembril Lillehammerisse saadetakse neli sportlast. Aivar Rehemaa oli hiljuti Õhtulehe veergudel just arutlenud, kas sinna minna oma rahakoti peal või mitte.

Näis, et lahendus on käes, kuid huvitavam osa tuli pressiteate lõpus. "Et tegemist on võistlusega, mida statuudi alusel eelarvesse ei lisatud, tagavad sportlased oma osalemise kulud ise. Suusaliit katab meie kolmeliikmelise hooldemeeskonna kulud, loomaks meie sportlastele võrdsed tingimused teiste koondistega konkureerimiseks. Lisaks sellele kantakse tagasiulatuvalt ka nende sportlaste kulud, kes jõuavad Lillehammeris 40 parema hulka, ja teatemeeskonna kulud, kui meeskond jõuab 8 hulka," rääkis suusaliidu peasekretär Jaak Mae.

Laupäeval, 5. detsembril sõidetavas meeste 15+15 km suusavahetusega sõidus on stardis Aivar Rehemaa ja Raido Ränkel. Pühapäevases 4x7,5 km teatesõidus esindavad Eestit veel Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv.