Kadri Lehtla püssi kallal askeldamas.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
26. november 2015, 14:48

Laskesuusataja Kadri Lehtla: tore, et meil on vapraid neide, kes julgevad püssiga ringi sõita!

Eesti laskesuusatajad tutvustasid täna hooaja plaane ning naiste liider Kadri Lehtla rõõmustas värske vere lisandumise üle.

"Et meil on rohkem noori koondise juures, peaks olema kogu aeg loogiline protsess. Iga aasta peaks neid juurde tulema. Praegu on kõik hästi sujunud, klapime omavahel ning see annab koondisele värskust," kiitis Lehtla. Tüdrukud on tema sõnul tugevad ja see annab ka teatevõistkonnale potentsiaali: "On hea meel näha, et meil on vapraid neide, kes julgevad püssiga ringi sõita!"

Enda treeningutes on Lehtla teinud päris suuri muudatusi. "Rohkem on intensiivsust, olen treeningtunde vähemaks tõmmanud. Iga on selline, et pole mõtet maratontreeninguid teha. Eks hooaeg näita, kas see toimib. Tervikuna on mul alati olnud eesmärk tippu vallutada. Numbritest ma rääkida ei taha, sest ei taha endale pingeid peale panna."

Peatreener Kalmer Trammi sõnul on saadud teha seda, mida üks koondis peab tegema. „Olulise muutusena võrreldes eelmise aastaga on koondis saanud 10-14 päeva kaupa harjutada nii kodustes Otepää tingimustes kui väljaspool.

Eesmärk on MK-etappidel saada vähemalt samad kohad, mis eelmisel hooajal – meestel 17. ja naistel 20. koht. See tagaks järgmisel aastal MK-etappidel meestele neli ja naistele kolm kohta. Kui õnnestuks Põhja-Ameerika etappidel osaleda, paraneksid meie kohad veelgi.

Oleme teinud korralikku tööd ning lasketreener Asko Nuutinenil on siin hästi tähtis sportlaste eneseusu tõstmise roll. Laskmistäpsus oli viimases laagris 83. Tase, millega võib häid tulemusi loota, algab 80st,“ rääkis Tramm.