Vincent Kompany (paremal) ja Wayne Rooney Foto: Jason Cairnduff
Jalgpall
27. november 2015, 19:29

Pagulase järeltulijast Manchester City staar: hoolimatud poliitikud on Pariisi terrorirünnakus süüdi (5)

Zairi (praegune Kongo) poliitpagulase poeg, Mancheter City jalgpalliklubi keskkaitsja Vincent Kompany arvates võinuks Pariisi terrorirünnakud olla olemata, kui poliitikud näitaksid välja rohkem hoolimist.

Kompany olnud Pariisi rünnakute järel sedavõrd šokeeritud, et ei saanud kolm ööd sõba silmale. Masendus suurenes veelgi, kui ilmnes, et terrorigrupp haudus oma plaane Brüsseli linnaosas, milles mees ka ise üles kasvas. Samas arvas praegu maailma edetabelit juhtiva Belgia koondise kapten, et rünnakud olid aimatavad.

"Miski ütleb minus, et see kõik oli vägagi ennustatav," tunnistas Kompany. "Osad piirkonnad ja inimesed on mahajäetud. Poliitikud külastavad neid piirkondi vaid iga kuue aasta tagant, kui on vaja valimisteks hääli koguda. Muidu ei huvita inimesed kedagi. Ma pole kunagi täheldanud, et keegi poliitikutest väljendaks tõelist muret."

Kompany väljendas ka pahameelt selle üle, et terroristide tegusid püütakse islamiga siduda.

"Kõik mu tuttavad saavad vihaseks, kui terroristide kohta moslem öelda. Nende organisatsioonide usk on kriminaalne ja mitte seotud islamiga," sõnas Kompany.