Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar - üks neist kolmest on 2015. aasta jalgpallur.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
30. november 2015, 16:05

Aasta parim jalgpallur on kas Ronaldo, Messi või Neymar (1)

Maailma jalgpalli katuseorganisatsioon FIFA lasi täna aasta parimate jalgpallurite 23-mehelise nimekirja läbi sõela ning alles jäid kolm nime, kes kõik on ründajad ja kuuluvad Hispaania gigantklubide ridadesse: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ja Neymar.

Aasta parima jalgpalluri valimine on muutumas kulli ja kirja heitmiseks – 2008 sai auhinna Ronaldo, järgmised neli korda Messi ja viimased kaks aastat taas portugallane. Kahe maailma jalgpalli superstaari kõrval on iga-aastaselt ainus küsimus: kes saab kolmandaks äranimetatuks? Seekord langes au Neymarile, argentiinlase meeskonnakaaslasele Barcelonast.

Brasiillase šansse tiitli võitmiseks on raske alahinnata, sest vaid korra viimase seitsme aasta jooksul on pole Ronaldo-Messi kahte kõrgeimat kohta endale napsanud – 2010 oli aasta parima valimine Barcelona siseasi, kus teine kolmas olid Andres Iniesta ja Xavi Hernandez.

Parimate peatreenerite esikolmikusse kuuluvad Barcelona loots Luis Enrique, katalaanid Müncheni Bayerni vastu vahetanud Pep Guardiola ja Tšiiliga Copa America võitnud Jorge Sampaoli. Naistejalgpalli aastaauhinna võidab kas Carli Lloyd (USA), Aya Niyama (Jaapan) või Celia Sasic (Saksamaa).

2015. aasta Ballon d'Ori võitja ja ka kõigi teiste auhindade nominendid selguvad 11. jaanuaril Zürichis toimuval pidulikul galal.