EMil läheb starti ka Sigrid Sepp, kes on Kätlin Sepa noorem õde.Foto: Stanislav Moshkov
Ujumine
1. detsember 2015, 13:30

Ujumiskoondise eesmärk EMil: vähemalt kolm finaalikohta

Homme saab Iisraelis Netanyas alguse ujumise lühiraja EM, kus 15 sportlasega on esindatud ka Eesti.

Peatreener Riho Aljandi sõnul koosneb Eesti koondis nii A- kui B- normatiiviga sportlastest, mis tähendab, et huvitavat võistlust on oodata igal juhul. „Kindlasti tasub silma peal hoida medalist Martti Aljandil ning ka varasemalt finaali jõudnud Martin Liivamäel, Ralf Tribuntsovil ning varasemalt teatemeeskonnaga finaali jõudnud sprinter Pjotr Degtjarjovil.

Nendele lisaks on hetkel head vormi näidanud ka Filipp Provorkov, kelle põhialaks 50 m rinnuli," räägib Aljand. Noorematest sportlastest tasub juhendaja hinnangul kindlasti oodata rinnuliujuja Martin Allikvee ja liblikamees Daniel Zaitsevi esitusi. Naistest toob peatreener esile Maria Romanjuki ja Kätlin Sepa. Koondise eesmärgiks on peatreener seadnud kolm finaalikohta.

Sepp kinnitab, et võistlustele läheb ta endast maksimumi andma. „Jäin Kalev Openil ujutud tulemustega väga rahule ning ka treeningutel on näitajad liikunud ülesmäge. Päev pärast Kalev Open võistlust sõitsin Kanaari saartele, kus sai EM-eelsele vormile viimast lihvi antud," rääkis Sepp, kelle 200 meetri selili distantsi isiklik rekord lühikeses basseinis on 2.11,73.

Aljand jääb EMi eelsete eesmärkide seadmisel pigem tagasihoidlikuks ja sõnab, et võtab võistlustel ühe stardi korraga. „Kuna võistlus on pikk ja starte on palju, siis tahangi võtta igat starti eesmärgina omaette. Esimene distants minu jaoks on 50 m rinnuli ja seal tahan kindlasti saada poolfinaali," räägib Aljand, kellel selja taga pikk ettevalmistusperiood. „Käesoleva hooaja muudatused on olnud suured. Mul on uus treener ning ka treeningmetoodika on uus. Eks pärast EMi saame anda täpsemad hinnangud vormile," lausus ujuja, kelle põhialadeks EMil 100 m rinnuli ja kompleksujumist.

Aljandile pakub kahtlemata konkurentsi Liivamägi, kes läheb tulemusi püüdma rinnuli- ja kompleksujumises. „Kuigi minu põhialad on 100 m rinnuli ja 200 m kompleksi, siis EMil on mõlemad ujumised samas võistlusosas, mis tähendab, et ma pean valima, kummal alal stardin. Otsus tuleb võistluspaigas kohapeal," rääkis Liivamägi ja lisas, et isikliku rekordi parandamine (100 m rinnuli 57,82 (2012), 200 m kompleksi 1.55,66 (2012) oleks tulemus, millega noormees ise rahule jääks.

Eesti esisprinter Degtjarjov läheb tulemust püüdma nii 50 kui 100 m vabaujumises. „Minu eesmärk on alati ujuda võimalikult kiiresti! Olen rahul, kui parandan isiklikku rekordit, mis sealt edasi, näitab võistluskäik," rääkis ujuja, kes EMi eelselt on tegelenud vormi lihvimise ja vigade elimineerimisega. „Kalev Openil nägime treeneriga, et sooritustehnika võiks mõnes osas parem olla ja selle kallal olemegi vaeva näinud. Tunne on hea," sõnas Degtjarjov.

Lühiraja EM toimub Iisraelis 2.-6. detsembrini.

Eesti koondis EMil

Martti Aljand, Martin Liivamägi, Ralf Tribuntsov, Pjotr Degtjarjov, Martin Allikvee, Filipp Provorkov, Daniel Zaitsev, Maria Romanjuk, Kätlin Sepp, Henri Reinsalu, Endri Vinter, Vladislav Pasurin, Karl Johann Luht, Karleen Kersa, Sigrid Sepp.