Auto-Moto uudised
1. detsember 2015, 17:38

ÕHTULEHE VIDEO | Citroeniga kihutav Karl Kruuda: et WRC-hooaeg vahele jäetakse, ei osanud ma oodata (8)

Karl Kruuda ja Marin Järveoja ralliaasta läks aia taha: WRC2 sarja esikohast unistanud eestlased osalesid lõpuks vaid kolmel MM-etapil ja lõpetasid hooaja 25. kohaga. "Poeksin otsast lõpuni ebaõnne taha," rääkis Kruuda, mis nihu läks.

Näiteks kuumenes Rally Estonial esikoha nimel võideldes meeste Citoren DS3 R5 mootor süütus olukorras nõnda õnnetult üles, et rikkus võimaluse tulla starti paar nädalat hiljem peetud Soome rallil. "Kindlasti olid seal ka minu või meie riskantsed otsused, aga vahepeal lihtsalt ei jookse kõik nii nagu tahaks," võttis Kruuda viperusi täis aasta kokku.

22-aastane rallimees eelistab aga halva asemel keskenduda positiivsele. "Tulemust ja seda kohta, mille järgi läksime võib-olla ei tulnud, aga kiirus oli siiski üks parimatest - kindlasti (WRC2 sarja – toim) kolme esimese seas ja ülejäänutest peajagu üle – ja sellega jään väga rahule. Meie kiirust märkasid ka teised inimesed ja see teeb lihtsamaks ka meie uuele hooajale vastuminekut." Ehk toetajate leidmisega võib Kruudal minna kergemini.

"Siht on ikkagi WRC2," läheb mees 2016. aastal taas tugevuselt teise võistlusklassi MM-tiitlit jahtima. "Kuigi meil on olemas mingi kiirus ja stabiilsus, siis pole me veel valmis tegema seda järgmist sammu ja keegi meile seda kandikul ka pakkuma ei tule," selgitab ta, et WRC-sarjale veel ei mõelda. Aga kui võimalus tekiks, ära mõistagi ei öeldaks.

Viimased poolteist hooaega on Kruuda kihutanud Citroeni R5-masinal ja kuigi see pole veel raudkindel, on tõenäoline, et nõnda jätkatakse ka eesootaval hooajal. Et Kruuda on oma tuleviku Prantsusmaa autotootjaga sidunud, siis kuidas võttis ta vastu uudise, et tuleval hooajal MMil ei kihutata, loobutakse ka WTCC kereautosarjast ning keskendutakse 2017. aasta rallimasina ehitusele? "Nii palju kui ma Citroenis inimestega suhelnud olen, siis nad saavad WRC-sarjast rohkem promo ja see otsus oli juba aasta aega tagasi teada. Aga et nad järgmisel hooajal üldse eemale tõmbuvad, seda ma ei osanud oodata ja hetkel ei oska öeldagi, millised kaardid see mulle kätte mängib," rääkis Kruuda.