Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg.Foto: NELSON ALMEIDA
Vormel 1
2. detsember 2015, 12:56

Mercedese boss: kui Hamilton ja Rosberg tülitsemist jätkavad, võime kaaluda ühe minema saatmist

Ülieduka Mercedese vormel 1 meeskonna juht Toto Wolff pole rahul, et tiimi sõitjad Lewis Hamilton ja Nico Rosberg üksteisega läbi ei saa. Seetõttu võib Wolff ühest piloodist loobuda, kui meeste külmad suhted Mercedese meeskonnale karuteene peaksid tegema.

Austerlase sõnul on Rosbergi ja Hamiltoni vahelt läbi jooksnud must kass muutunud Mercedese Achilleuse kannaks. "Mõnikord mõjub etappide võitmine meile halvasti, sest üks pilootidest on siis rahulolematu," ütles Wolff Motorsport.comile. "See kandub meeskonnale üle ning peab lõppema!"

Kui kahekordne valitsev maailmameister Hamilton võitis tänavu kümme etappi, siis Rosberg oli kiireim kuuel võidusõidul. Muide, sakslane edestas britti kõigil kolmel viimasel etapil.

Wolff teab, et kahe kõrgetasemelise piloodi meeskonnas hoidmine nõuab tiimi juhtide poolt eriti hoolsat taltsutamist. "Võtsime kaks number üks staatusega pilooti sellepärast, et võistkonda kiiremini edasi viia. Tulevikku vaadates peame aga mõtlema, kas Hamiltoni ja Rosbergi staatusega sõitjate palkamine on tiimile hea või mitte, sest pilootide iseloom ja nende vaheline hea läbisaamine on edu retseptis väga tähtis."

43aastase tiimijuhi hinnangul võib Mercedes seetõttu ühel hetkel emmast-kummast piloodist loobuda. "Minu arvates on meeskonnale väga oluline omada andekaid ja kiireid sõitjaid. Aga me tahame töötada meeldivate inimestega," loopis Wolff kriitikanooli. 

Rosbergi kontraht Mercedesega saab läbi järgmise aasta lõpus. Hamilton sõlmis tänavu lepingupikenduse, mis jätab ta meeskonda 2018. aasta lõpuni.