Gary Neville.Foto: STEFAN WERMUTH
Jalgpall
2. detsember 2015, 14:35

POLE PAHA! Teleanalüütikuna töötanud ManU legend saab peatreenerina tuleristsed Hispaania tippklubis

Pikalt Manchester Unitedi ja Inglismaa koondises pallinud Gary Neville määrati täna Meistrite liigas mängiva Hispaania tippklubi Valencia peatreeneriks. Enne seda töötas Neville telekanalis Sky Sports jalgpallieksperdina ja oli Albionimaa koondise üks treeneritest.

Valencia senine peatreener Nuno Santo lahkus ametist pärast nädalavahetusel saadud 0:1 liigakaotust Sevillale. Muide, huvitaval kombel saab Neville'i abitreeneriks tema vend Phil, kellega koos mängiti ka Unitedis.

Ehkki Valenciaga hooaja lõpuni lepingu sõlminud Neville hakkab tööle klubijalgpallis, jääb ta endiselt appi Inglismaa koondise peatreener Roy Hodgsonile. Neville hakkab Valencias tööle pühapäeval, päev pärast seda, kui klubi kohtub Hispaania liigas Barcelonaga.

Valencia hoiab Hispaania liigas 13. vooru järel 9. kohta, kuid Meistrite liigasse viiv neljas koht on kõigest viie punkti kaugusel. Meistrite liigas on Valencia enne viimast vooru alagrupis kolmas ning hispaanlastel tuleb loota, et Peterburi Zeniit võidab või viigistab Gentiga. Sel juhul peab Valencia kodus alistama Lyoni Olympique'i, et edasipääs play-off'i tagada.