Gert Kullamäel polnud mängijatele täna ilmselt häid sõnu öelda.Foto: Aldo Luud
Korvpall
2. detsember 2015, 21:09

Lisatud Gert Kullamäe kommentaar!

Tartu Rock sai Ukrainas kõva sauna (3)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonna tabeliseisu ei mõjutanud tänane FIBA Europe Cupi mäng Južnõis sealse Himikuga küll kuidagi, kuid 56:81 allajäämine oli ikkagi suur ja ebameeldiv.

Tartlased jäid esimese perioodi järel taha 11:19, tulid seejärel veidi lähemale, kuid poolajavileks näitas tabloo 31:38. Peatreener Gert Kullamäe oli jaganud mänguaega kõigi kümne kaasas olnud mehe vahel. Kolmas veerand kujunes aga košmaariks (6:21) ning neljandal kärises vahe vahepeal ligi 30 silmale.

Ükski Rocki mängija ei visanud kahekohalist arvu punkte, resultatiivsemad olid Evaldas Žabas 9 ja Tanel Kurbas 8 punktiga. See-eest rünnati ühtlaselt ja keegi ei jäänud ka nullile. Himiku kasuks viskas kolm meest võrdselt 13 punkti, ukrainlaste Vitali Maltševski ja Volodõmõr Konijevi kõrval ka mõne aasta eest TLÜ/Kalevis mänginud Matthew Shaw.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul oli kolmanda veerandaja ärakukkumine lubamatu. „Kaotus kaotuseks, aga sellist ärakukkumist nagu täna kolmandal veerandajal ei tohi me endale lubada, ükskõik kas mängus on midagi või ei. Täna oli üks eesmärk anda võrdselt mänguaega, sest teada oli alagrupi kaks edasiminejat. Aga see ei tohiks meid detsembri alguses nii rütmist välja siiski ajada. Senise hooaja halvim mäng tuli õnneks kohas, kus palju kaalul polnud. Suures pildis on tähtis see, et saime grupist teisena edasi ja nüüd tuleb keskenduda järgmistele vastastele," rääkis Kullamäe klubi pressiteenistuse vahendusel.

Himik lõpetas alagrupi täisedu, 6 võiduga. Et Utena Juventus võitis Nicosia Etha 94:67, lõpetasid Rock ja Juventus võrdselt 3 võiduga ning nüüd näeme, kui tähtsad on omavaheliste mängude +3 punkti - tänu sellele saavad tartlased teise koha.