Siim-Sander Vene jäi täna pingile.Foto: zalgiris.lt
Korvpall
2. detsember 2015, 21:27

Žalgiris võitis ja pääses vahegruppi, Vene ei mänginud

Korvpalli Euroliigas peeti täna 8. vooru esimene, kuid väga tähtis mäng - Kaunase Žalgiris lõpetas mõõnaperioodi, alistas kodusaalis Izmiri Pinar Karsiyaka 74:52 ja kindlustas pääsu teisele etapile, 16 parema sekka.

Leedu meister võitis juba poolaja 40:25 ning kuigi teise mängupoole keskel vähenes vahe ühekohalise arvuni, haarati uuesti initsiatiiv ja tüüriti mäng kindlalt võidusadamasse. Resultatiivsemad olid Mantas Kalnietis 17, Brock Motum 12 ja Lukas Lekavicius 11 punktiga, kaotajaile tõi Justin Carter 13 silma. Siim-Sander Vene paraku ei saanud mänguaega.

Žalgirisel on C-alagrupis nüüd 4 võitu ja 4 kaotust, Karsiyakal vastavalt 2 ja 6. Et Zielona Gora Stelmeti vastavad näitajad on 1 ja 6 ning Žalgiris on nii türklaste kui ka poolakate vastu võitnud mõlemad mängud, kindlustabki see neile vähemalt neljanda koha. Tegelikult on täiesti reaalne ka kolmanda positsiooni saavutamine, sest Ateena Panathinaikosel on enne selle vooru mängu 3 võitu. Kahe nädala pärast peetavas viimases voorus lähevad aga Žalgiris ja Panathinaikos Kaunases vastamisi.

Gruppi juhivad Barcelona ja Krasnodari Lokomotiv-Kuban 6 võiduga 7 mängust.