Kalevlased pidid järjekordselt võtma vastu valusa kaotuse.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
2. detsember 2015, 22:01

Jenissei alistas Kalevi ja tuleb teisel etapil Rocki vastaseks! (2)

Korvpallisarjas FIBA Europe Cup mängis BC Kalev/Cramo veel ühe suurte tõusude-mõõnadega kohtumise. Krasnojarski Jenissei vastu võideti poolaeg 48:31, viimase veerandi keskpaigas oldi aga taga 69:82 ja mäng kaotati 87:91.

Seega lõpetas Kalev eurosarja võiduta, ehkki neljas mängus jäädi alla kuni 4 ja suurim kaotus oli 11 punktiga. Tuleb välja, et Jenissei pääses tänu edule Tallinnas üldse edasi, sest Sofia Lukoil alistas võõrsil Rishon Le Zioni Maccabi 77:72 ning nii kogusid selle alagrupi kõik ülejäänud meeskonnad 4 võitu. Omavaheliste mängude korvide vahe põhjal tuli esimeseks Maccabi Jenissei ja Lukoili ees. Nõnda sai Jenisseist teisel etapil Tartu Rocki vastane!

Kalevi paremad olid täna Sten-Timmu Sokk 18 punkti ja 6 korvisöödu, Marco Killingsworth ja Josh Boone 15 punkti ning Brandis Raley-Ross 14 punkti ja 5 korvisööduga. Vastastest ei saadud kuidagi kinni 36 punkti toonud Delroy Jamesi.

Jenissei aitas võiduga end järgmisele etapile, sest kaotuse korral jääduks 3 võidu peale ning kolmanda koha ja korvide vahega edasi ei saaduks. Nüüd lähevad sarja Idakonverentsi seitsmest alagrupist kolmandatena edasi just Eesti klubide mängukaaslased: Lukoil (parimana 4 võitu) ja Utena Juventus. Juventus sai 3 võitu ja korvide vahe +47, teine Leedu klubi Šiauliai omas grupis sama võitude arvu juures +19.

Ühtlasi on selgunud kõik Rockiga vahegrupis koos mängivad meeskonnad. D-grupi esikoha oli juba varem kindlustanud Chaloni Elan, H-grupi teisena lisandus Jenissei ning E-grupis lõpetas teisel kohal Cantu Foxtown. See Itaalia klubi vajas esikohale tulekuks täna võitu, kuid jäi üllatuslikult 91:95 alla edasipääsulootuse minetanud Kapfenbergi meeskonnale Austriast. Nii et Rocki ootavad suurte liigade meeskonnad.