Tondiraba jäähall on koduks ka Eesti koondiseleFoto: Stanislav Moškov
Jäähoki
3. detsember 2015, 18:47

ULMELINE SUMMA! Ilvese hokiklubi eelarveks saab 10(!) miljonit eurot (12)

Eesti edukaimad volleklubid ajavad hooaja läbi veidi enam kui 200 000 euroga, parimate korv- ja jalgpallimeeskondade eelarved jäävad natukene alla miljoni (näiteks Soccerneti andmetel tuli FC Flora tänavu Eesti meistriks küll 1,5 miljoniga, ent esindusmeeskonnale kulus sellest vaid 600 000). Nende summade valguses tundub KHLiga liitumist planeeriva Eesti hokiklubi rahakott ulmeline!

Portaal Russia Hockey küsis äsjaloodud Ilvese hokiklubi ühelt eestvedajalt Andrei Belmatšilt, milline on klubi planeeritav eelarve. "Võrreldav Riia Dünamo või Zagrebi Madvescakiga,“ kõlas vastus, mis eurode keelde tõlkides tähendaks seitsmekohalist summat.

Belmatši sõnul selgus nende tellitud uuringust, et Eesti spordifännid võivad armastada korvpalli, ent paljude meelisalaks on ka jäähoki. "On tekkinud nõudlus suure klubi järele, kes mängiks kaasa Euroopa suurimas liigas. Ilves võiks saada Eesti koondise baasklubiks, millelt täita rahvusmeeskonna pikaajalist sihti ja astuda Läti kannule. Me loodame, et juba esimesel hooajal on meil üks Eesti mängijatest koosnev viisik, kes suudaks KHLi tasemel mängida," rääkis mees, et hammast ihutakse ka Soome kõrgliigas mängivatele maarjamaalastele.

Ilvese juhtkond kohtub 8. detsembril Moskvas KHLi juhtidega, et liigaga liitumist arutada. Edu korral saab klubi koduareeniks Tondiraba jäähall, mis mahutab 6000 pealtvaatajat.