Johanna TalihärmFoto: Aldo Luud
Talisport
3. detsember 2015, 21:15

Talihärm karjääri parimast sõidust: tegin, mida terve suvi harjutanud olime (1)

Östersundis jätkus täna laskesuusatamise maailmakarikaetapp naiste 15km individuaaldistantsiga. Esikoha sai ajaga 42.17,0 puhtalt lasknud Dorothea Wiererile. Eestlastest tegi parima sõidu Johanna Talihärm, kes eksis nelja tiiru peale alles viimasel lasul ja sai +4.07,3 kaotusega 31. koha.

Hooaja eel seadis Talihärm eesmärgiks üle sõita senine karjääri parim tulemus: MK-etapi 39. koht. Eesmärk sai täidetud juba esimesel individuaaldistantsil. "Ma ei oodanud tänaselt mitte midagi. Lihtsalt läksin ja tegin oma asja," rääkis Talihärm. "Eesmärk oli sõita ökonoomselt ja hoida kiirust, kuid samas jätta jõudu ka lõpuspurdiks. Tegin seda, mida terve suve oleme harjutanud ja rohkem polnudki vaja," kirjeldas piiga taktikat.

Koondise treener Kalmer Tramm jäi samuti tulemusega väga rahule. "Kõik tüdrukud olid enne starti positiivselt meelestatud ja võime rahule jääda," sõnas Tramm. "Johanna tegi väga ilusa soorituse ja tänane näitab, et tal on hea võistlusnärv. Pärast pealelaskmist andis laskmistreener Asko Johannale veel viimased nõuanded kaasa ja kõik õnnestus väga hästi," oli Tramm rõõmus.

Treener ei olnud kitsi kiitustega ka Kadri Lehtla (66. 1+0+1+1 +6.44,9) ja Meril Beilmanni (79. 0+0+0+3 +8.15,1) aadressil. "Meril sõitis taktikaliselt väga hästi ja kuni viimase tiiruni lasi ju ka tema puhtalt. Esimese MK individuaaldistantsi kohta igati hea tulemus! Kadri aga oli täna tehnilise poole pealt palju parem kui segateates ja tegi ka tubli sõidu," võttis Tramm piigade esitused kokku.