Nikolai NovosjolovFoto: Arno Saar
Vehklemine
4. detsember 2015, 17:08

Novosjolov ja Priinits Doha GP-etapil 64 parema seas

Maailma parimad epeevehklejad on Euroopa sünge sügis-talve eest sel nädalavahetusel põgenenud Katari, kus peetakse GP-etappi. Nii Nikolai Novosjolov kui Sten Priinits pääsesid meeste seas 64 parema sekka.

Kui Novosjolovi koht homses põhitabelis oli selge juba tema maailma edetabeli koha tõttu, siis Priinits käis rajal tänagi. Alagrupiturniiril tunnistas mees vaid võite ja pääses seega lisamatšidest.

Homme jätkuval turniiril on eestlased eri tabelipooltel. Priinits alustab päeva meie aja järgi 10.30 Iisraeli vehkleja Ido Herpe vastu ja edu korral kohtub järgmises matšis ilmselt maailma esikümnesse kuuluva jaapanlase Kazuyasu Minobega.

Novosjolovi esimeseks vastaseks on 9.15 itaallane Matteo Tagliariol. 32 parema seas kohtuks ta sakslasega – Niklas Multereri ja Lukas Bellmanni maavõistluse võitjaga.

Homme tehakse algust ka naiste kvalifikatsiooniturniiriga kuhu on üles antud kõik kuus meie tippvehklejat - Erika Kirpu, Irina Embrich, Katrina Lehis, Kristina Kuusk, Julia Beljajeva ning Nelli Paju.