Kas järgmine süüdistuse saav FIFA ametnik on peasekretär Jerome Valcke?Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. detsember 2015, 22:16

FBI jahib 10 miljonit dollarit altkäemaksuks andnud FIFA tähtsat nina (3)

Eile nimetas USA peaprokurör Loretta Lynch 16 endist ja praegust jalgpalliametnikku, kellele on ookeani taga esitatud süüdistus suuremahulises korruptsioonis. Täna avalikustas Daily Mail, et asjasse on segatud ka 17. vutitegelane, kes on Rahvusvahelises Jalgpalliliidus FIFA tähtsas ametis.

Eile arreteeriti Zürichis kahe regionaalse vutiorganisatsiooni – Põhja-Ameerika ja Kariibi mere ning Lõuna-Ameerika jalgpalliliidu presidendid, kes FIFAs olid ametis asepresidentidena. "Kaasvandenõulane nr 17“ on ajalehe andmeil aga keegi muu.

Nimetu süüdistatav on seotud endisele FIFA asepresidendile Jack Warnerile 10 miljoni dollari ehk 9,2 miljoni euro suuruse altkäemaksu maksmises – sealjuures pärines raha FIFA ametlikult pangakontolt.

Üks inimene, kes koodnime taga võib peituda, on hetkel töölt eemaldatud peasekretär Jerome Valcke. Meest seob altkäemaksuskandaaliga 2007. ja 2008. aasta kirjavahetus, kus kaks erinevat Lõuna-Aafrika Vabariigi jalgpalliametnikku tuletavad talle meelde, et mees tasuks võla Warnerile. Viimane on tunnistanud, et raha eest osteti tema ja veel ühe kolleegi hääl MMi korraldaja valimisel.