Tyson Fury Foto: AFP/Scanpix
Kõmu
4. detsember 2015, 23:28

"Naise õige koht on köögis või selili!" Poksi värske maailmameister osutus hirmsaks seksistiks ja homofoobiks (3)

Tyson Fury alistas möödunud nädalavahetusel Vladimir Klitško ja tõusus raskekaalupoksi valitsejaks. Britid nimetasid ta lausa aasta sportlase kandidaadiks. Ja siis tegi mees oma suu lahti ...

Fury pole kunagi olnud tuntud oma tagasihoidlikke väljaütlemiste poolest, ent seekord astus ta tõeliselt poliitkorrektsust armastavate inimeste varvastele. Nimelt rääkis ta IFL telekanaline antud intervjuus: "Naise õige koht on köögis või selili (voodis – toim). See on muidugi ainult mu enda arvamus, aga köögis mulle teed tegemas – see on mida ma usun!"

Brittide ühe armastatuma kergejõustikutähe, olümpiatšempioni ja maailmameistri Jessica Ennis-Hilli kohta oli Furyl öelda järgmist: "Ta saab kenasti üles lüüa. Kui tal on kleit seljas, näeb ta välja päris kobe."

Kas naistel on poksis kohta? "Ma arvan, et on väga kena, kui nad raundide vahel ringis oma kaardikestega ringi jalutavad. Nad meeldivad mulle, on lausa inspireerivad, kui ma olen parajasti väsinud ja näen siis kena tükki kõndimas ja võbelemas," rääkis Fury.

Lisaks naise alavääristamisele on poskija intervjuudes võrrelnud homoseksuaale pedofiilidega. Mitmed organisatsioonid on nõudnud, et Fury eemaldataks väljaütlemiste pärast BBC aasta parima sportlaste valimiselt, ent saareriigi rahvusringhääling on seni sellest keeldunud.