Kadri LehtlaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
5. detsember 2015, 18:46

Laskesuusakoondise treener: naiste arvestuses oleme paremad kui eelmisel aastal (2)

Östersundis peetaval laskesuusatamise MK-etapil sai 7,5 km sprindis eestlannadest parima koha Kadri Lehtla, kes oli 62. Võitis tšehh Gabriela Soukalova.

Lehtla tegi esimeses tiirus ühe möödalasu ning kaotas võitjale +2.23,7. Tiirud puhtalt läbinud Meril Beilmann lõpetas 84. kohaga, jäädes võitjale alla +3.17,6. Johanna Talihärm tegi kolm möödalasku ning kaotas +4.01,1. 

Tõelise üllatuse pakkus aga itaallanna Federica Sanfilippo, kes läbis kõik tiirud puhaste paberitega. Itaallanna seni parim koht oli eelmisel aastal Kontiolahti MMilt saadud 11. koht samalt distantsilt.

Eesti koondise funktsionaalse ettevalmistuse treener Kalmer Trammi sõnul eestlannade hooaja algus muret ei valmista. 

„Naiste arvestuses oleme kindlasti paremad kui eelmisel aastal. Kui esimesest maailmakarika etapist tervikuna rääkida, siis tasub kindlasti esile tuua Merili laskmisalast võimekust. Individuaaldistantsi kolm esimest nulliringi ning tänane täiesti puhas laskmine – see on väga oluline. Meeste tänast võistlust aga kimbutas tugev tuul ja mina ei mäleta, millal viimati nii suure vahega nagu 3.29 saadi sprindis esimese 60 sekka ja edasi jälitussõitu," sõnas Tramm.

Nimelt häiris tugev tuul täna kõiki ning hiilgavat laskmist sai meeste sprindis näha vaid üksikutel kordadel. Ka sprindidistantsi võitnud Martin Fourcade tegi tiirudes kaks möödalasku.