EOK president Neinar Seli.Foto: TEET MALSROOS
Spordivaria
7. detsember 2015, 10:18

Neinar Seli: Euroopa Liit suunab aastani 2020 sporti 266 miljonit eurot (2)

Prahas peetud Euroopa Olümpiakomitee (EOC) peaassambleel tehti kokkuvõte käesoleva aasta tööst. Eesti vastustusalaks on Euroopa Liidu komisjon, mis on viimasel ajal arutanud spordi rahastamise suurendamise võimalusi Euroopa Liidu erinevate programmide kaudu.

"Meie tegevuse üheks eesmärgiks on spordivaldkonna suurem väärtustamine Euroopa Liidus. Kokku suunatakse aastatel 2014-2020 sporti 266 miljonit eurot," rääkis EOC Euroopa Liidu komisjoni esimees, EOK president Neinar Seli.

Ta lisas, et Euroopa Liidu tasandil nähakse sporti olulise valdkonnana sotsiaalsete probleemide lahendamisel ning lisas: "Euroopa Liidus on hakatud sporti pidama üheks diplomaatia vormiks. Spordis on nähtud potentsiaali liita Euroopa Liidus elavaid inimesi ja rahvuseid ühtsemaks. Samas, valdkonda panustamata on keeruline sealt midagi ka tagasi saada. Näiteks hetke pagulaskriisi kontekstis on spordivaldkonda nähtud võimaliku olukorra rahustajana ja sellesse reaalselt panustatakse. See ei ole otseselt EOC nägemus ja soov, kuid selge viide siin on, et sport on teemaks rohkematel Euroopa Liidu institutsioonide töölaudadel kui oli seda varem. Tegemist on positiivse arenguga ja usun, et oma osa antud suunamuutuses on ka EOC Euroopa Liidu komisjoni tööl."