Mäletate seda mõne aasta tagust pilti musklis Marit Björgenist? Aga tänane staar Therese Johaug tõstvat veel suuremaid raskusi!Foto: Scanpix
Talisport
7. detsember 2015, 14:40

Jõutrenn, Norra suusatajate edu saladus? Kaunitar Johaug tõstab musklis Björgenist veelgi suuremaid raskusi! (10)

Nädalavahetusel peetud murdmaasuusatamise MK-etapi teatesõidud panid taas ühtesid ohkima ja teisi haigutama - Norra meeskonnad võtsid kolmikvõidu, naiste seas hõivati "kõigest" pjedestaali kõrgeim aste.

Isegi Norra enda suusataja Emil Iversen märkis kodumaises meedias, et niisugune ülekaal ei pane enam neid endidki naerma, suusatamise kui ala mõttes on see traagiline.

Trondheimi suusakooli Soome päritolu treener Katarina Sederholm Hoff rääkis Ilta-Sanomatele, miks tema meelest norralased teistest üle on. Kogu "saladus" seisnevat jõutreeningus!

"Suusatajale ei piisa harjutustest oma keharaskusega. Vaja on lisa. Harjutusi ainult omaenda kaharaskust kasutades nimetatakse Norras "koduperenaise" harjutusteks," rääkis Sederholm Hoff, kelle käe all on harjutanud ka Marit Björggen ja Therese Johaug. "Olen lugenud, et Soomes imetletakse Björgeni muskleid. Johaug teeb aga harjutusi veel 10-15 kilo raskema kangiga!"

Ta lisas, et norralased ei tee oma harjutamisviisidest saladust. "Vastupidi, nad kutsuvad teisi oma tegemistega tutvuma. Trondheimi suusakoolis, kust on tulnud Petter Northug, Frode Estil ja Tora Berger, harjutab ka välismaalasi. Imestan, miks ma pole siin näinud soomlasi."