Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal langes Meistrite liigast pudenemise järel kriitikarahe alla.Foto: JOHN MACDOUGALL
Meistrite liiga
9. detsember 2015, 00:33

Man United sai krahhi järel hävitavaid hinnanguid omadelt ja võõrastelt (1)

20kordne Inglismaa jalgpallimeister Manchester United ei suutnud Meistrite liigas 1/8-finaali jõuda, sest jäi alagrupiturniiril alla nii Wolfsburgile kui ka PSV Eindhovenile. Inglismaa jalgpallispetsid Punaseid Kuradeid pärast Wolfsburgi käest saadud 2:3 kaotust ei säästnud.

Ajalehe The Times juhtiv jalgpalliajakirjanik Henry Winter: "See oli väga halb. Kui Man United 1994 alagrupist edasi ei saanud, jäädi alla näiteks FC Barcelonale, kelle ridadesse kuulus Romario. Loosimise järel oli Man United õigustatult edasipääsus veendunud, aga läks hoopis nii, et palju keerulisemasse seltskonda loositud Manchester City võitis oma alagrupi ja United jätkab Euroopa liigas. Nad on ise oma saatuses süüdi. Eelmises voorus pidanuks nad kodus PSV-st jagu saama. Ja Wolfsburgis mängiti kaitses kehvasti."

Endine Liverpooli, Newcastle Unitedi ja Man Unitedi ründaja Michael Owen: "Praegune koosseis on lihtsalt kehv. Peatreener Louis van Gaal on viimase 18 kuu jooksul loobunud mängijatest, kellest koostatud meeskond saaks tänasest Unitedist jagu. Räägin Rafael da Silvast, Jonny Evansist, Patrice Evrast, Nanist, Shinji Kagawast, Robin van Persiest, Javier Hernandezist, Danny Welbeckist. Ainult Chris Smalling ja Michael Carrick mahuksid sinna meeskonda."

Endine Man Unitedi keskkaitsja Rio Ferdinand: "Piinlik, lihtsalt piinlik. Mängijad ei taha lähiajal Manchesteri tänavatel nägu näidata, sest inimesed hakkavad neilt aru pärima. Meeskonnas pole kiirust ega jõudu. Vahitakse teineteisele nõutult otsa, mitte ei öelda: davai, vean su siit mülkast välja!"

Walesi koondise endine ründaja John Hartson: "Louis van Gaal on saanud kulutata tohutuid summasid, aga põrunud. Nad alustasid kaotusega PSV-le, kellest ei saadud ka kodus jagu. Kodus saadi Wolfsburgist jagu raskustega. Bastian Schweinsteiger on vaid veerand jalgpallurist, keda kunagi platsil nägime. Ta kontrollis mänge, aga nüüd ei suuda seda enam. United vajab keskväljale rohkem jõudu."

Kolmapäevase ajalehe Daily Mail tagakaas ehk spordikülgede esikaal tagasi ei hoia, vaid nimetab van Gaali otsesõnu luuseriks.