Louis van GaalFoto: AFP/Scanpix
Meistrite liiga
9. detsember 2015, 09:52

ManU peatreener van Gaal: me oleme paremad kui eelmisel aastal

Manchester Unitedi jalgpalliklubi peatreener Louis van Gaal tõdes pärast eileõhtust 2:3 kaotust Wolfsburgile, et tegu oli hullumeelse matšiga. Et United on Meistrite liigast langenud, tuleb edaspidi keskenduda koduliigale, vahendab Guardian lootsi mõtteid.

"Ma ei saa end hetkel kaitsta, sest me langesime Meistrite liigast välja. Iga sõna, mida ma ütlen, on vale," alustas van Gaal oma kaitsekõnet, kuid rõhutas siis, et Unitedi kaotust tuleb näha õiges kontekstis. "Kui te vaatate fakte, siis me jõudsime Inglismaa liigakarikas kaugemale, kvalifitseerusime Meistrite liiga alagrupiturniirile ja mängisime ära kõik siinsed mängud ning meie seis koduliigas on jätkuvalt väga hea - faktid ütlevad, et me oleme paremad kui mullu. Ja see on ka mu vastus, sest ma saan rääkida vaid faktide keeles. Aga ma olen ka pettunud, et Meistrite liigast välja langesime."

Nüüd peab van Gaal kindlustama, et tema hoolealused ei laseks pead norgu. "Ma olen mängijatele rääkinud: "Te ei saa oma klassi kusagil rohkem näidata, kui Meistrite liigas. See on kõrgeim pjedestaal, kuhu teid tõsta saab. Ja nüüd peate ootama järgmise aastani." Kahju, et nii läks, aga meil on veel paljugi, mille nimel võidelda: Inglismaa liiga ja karikasari," ei maininud hollandlane sõnagagi Euroopa liigat, kus United oma eurohooaega jätkab.