Tartu MaratonFoto: Aldo Luud
Talisport
9. detsember 2015, 12:56

Tartu Maratonil on tavasõitjale suurepärane uudis

Eesti suusatalve suursündmus, Tartu Maraton, läbib tänavu väikese uuenduskuuri. Vast tähtsaima muudatusena saab iga sõitja edaspidi kirja oma netoaja ehk tema võistlusaeg läheb käima mitte lähtepaugust, vaid sel hetkel, kui ta ületab stardijoone.

Kõige rohkem võidavad uuendusest tagumistest stardigruppidest teele asuvad suusatajad, kes ei pea enam nii palju muretsema stardikoridoris eesmiste taga ootamise ja passimise pärast, kuna pärast stardipaugu kõlamist ei lähe nende jaoks veel aeg käima. Seeläbi on nad võrreldes eestpoolt startivate suusatajatega võrdsemas seisus.

Netoaja kasutuselevõtt saab teoks tänu täpsematele ajavõtukiipidele, mida seni on kasutatud vaid Tartu Rulluisumaratonil. Täpsem reeglistik seoses muutusega on veel väljatöötamisel, kuid eesmärk on ka see, et esisaja paremusjärjestuse selgitamisel uus ajavõtusüsteem olulisi muutusi sisse ei tooks.

Lisaks plaanivad maratoni korraldajad olulisi ümberkorraldusi finišialas Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses. Eesmärk on muuta ala mugavamaks nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele. Muudatused puudutavad ennekõike toitlustusala.

44. Tartu Maraton toimub 21. veebruaril. Üritusest on plaanis teha ka tasuta täispikk otseülekanne, mis on nähtav veebis. Võimaliku teleülekande saatus on veel lahtine ja sõltub suuresti uue hooaja finantsilistest võimalustest.