Kelly SildaruFoto: Teet Malsroos
Talisport
9. detsember 2015, 23:13

Tõnis Sildaru tütre karjääri suurimast tulemusest: Kelly läks täispangale (4)

Noor vigursuusataja Kelly Sildaru tegi maineka Dew Touri pargisõidu tänasel kvalifikatsioonivõistlusel silmad ette tervele Sotši olümpiamängude medalikolmikule. Ainsana suutis eelsõidus eestlannat edestada valitsev X-mängude tšempion Emma Dahlström.

13-aastase Kelly isa Tõnis ütles Õhtulehele tulemust kommenteerides, et täna oli ilmataat eestlane, sest tuul segas iga sportlast erinevalt. "Mõne run'i (laskumise – V.V.) ajal puhus rohkem, mõnel vähem vastu. Meil vedas!" rääkis Tõnis.

Dew Touri näol on tegu X-mängude järel Põhja-Ameerika nimekuselt teise talise ekstreemspordivõistlusega. Kelly sai sinna kutse mullugi, ent siis otsustati treeninglaskumiste järel võistlemisest loobuda. Kas aastatagusest harjutamisest oli kasu tänavugi? "Eks Kelly mõnda hüpet ikka proovis ja oli nende suuruste ja kõige muuga harjunud. Vähemalt kogemus oli olemas," rääkis Tõnis, et vaimselt aitas eenev kogemus kaasa.

Seega, kui teised konkurendid läksid raskeid hüppeid võtma ehku peale, teadsid Sildarud, et Kelly peab õnnestumiseks mängu panema kogu oma kiiruse. "Läksime täispangale!"

Kvalifikatsioonis, nime järgi poolfinaalis, läks õnneks. Laupäevases finaalis, kus osalevad kuus parimat, ei pruugi enam nii hästi minna. "Ilmateade lubab laupäeva hommikuks kõva lumetormi," räägib Tõnis, et selline ilm soosiks juba küpsemaid ehk raskemaid sportlasi. "Väga optimistlik ma ei ole!"