EOK president Neinar Seli (paremal) ja peasekretär Siim Sukles.Foto: TEET MALSROOS
Spordivaria
11. detsember 2015, 11:55

EOK peasekretär Siim Sukles: Neinar Selil pole kohustust tagasi astuda (10)

Ehkki meedias on ringelnud spekulatsioonid, et Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli on lubanud riigikohtu süüdimõistva otsuse korral spordiorganisatsiooni presidendi ametist tagasi astuda, ütles EOK peasekretär Siim Sukles, et sellist kohustust Selil pole.

"EOK põhikiri ei reguleeri säärast juhtumit ja praegu ei ole Neinar Seli tagasiastumise otsust teinud," lausus Sukles Õhtulehele. Ta kinnitas, et on tänase päeva jooksul Seliga mitmel korral vestelnud, aga lisas: "Kõik Seli puudutavad otsused tulevad temalt endalt, mina neil teemadel ei spekuleeri."

Seli saatis täna hommikul meediale avalduse seoses riiigikohtu otsusega, kus lubab jätkata võitlust Euroopa kohtus. Avalduses polnud poolt sõnagi EOK presidendi ametis jätkamisest või mittejätkamisest.

"28. jaanuaril toimub EOK täitevkomitee istung, kus otsustatakse, mis saab EOK juhtimisest edasi. Presidendi valinud EOK täiskogu koguneb alles maikuus. Ning ametlikud presidendivalimised on plaanitud 8. novembrile," tutvustas Sukles EOK järgmise aasta tähtsaid päevi.