Michel Platini Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
11. detsember 2015, 11:52

IKKA KOHTUASJAD! Platini kaotas CASis

Spordikohus CAS jättis jõusse korruptsiooniskandaali sattunud Euroopa jalgpalliliidu presidendi Michel Platini 90-päevase ametist kõrvaldamise. See tähendab, et meest ei näe ka sel nädalavahetusel toimuval 2016. aasta EM-finaalturniiri alagruppide loosimisel, vahendab Guardian.

UEFA presidenti süüdistatakse maailma jalgpalli katuseorganisatsiooni FIFA juhilt Sepp Blatterilt saadud kahe miljoni euro suuruse summa vastuvõtmises. Platini väidab, et tegu oli ammuse võla tagasimaksmisena, ent FIFA eetikakomitee kahtlustab korruptsiooni ja eemaldas mehed 90 päevaks ametist.

Platini vaidlustas tegutsemiskeelu spordiarbitraažis, ent täna tulnud otsusega jättis CAS eetikakomitee määratud ajutise eemaldamise jõusse. Küll hoiatas kohus FIFAt, et esmase keelu pikendamine ei oleks enam õiglane.

Nimelt võiks eetikakomitee Blatteri ja Platini eemaldamist veel 45 päeva võrra pikendada, ent see pole vajalik, kuna järgmisel nädalal tehakse otsus meeste lõplike karistuste osas. Blatterit ja Platinid ähvardavad suisa eluaegsed tegutsemiskeelud, ent vutijuhtidel on õigus ka eesootav otsus CASis vaidlustada