Remo HolsmerFoto: Arno Saar
Spordivaria
11. detsember 2015, 13:57

Pettunud Seli küsib, miks Holsmerit ei uurita? Holsmer: Neinar otsib vaenlasi ja süüdlasi (8)

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli jäi tänase riigikohtu otsusega süüdi korruptsioonikuriteos, sest hääletas 2013. aastal Tallinna Sadama nõukogu liikmena EOKle raha eraldamise poolt. Seli enda väitel on tegu aga karjuva ebaõiglusega, sest teise sarnaseid juhtumeid pole uuritud.

Seli ütles Delfile tänast kohtuotsust kommenteerides: "Ma ei mõista, kuidas saab Eesti riigis olla nii, et sama asja eest mõistetakse üks süüdi ja teise tegu ei arutatagi. Korvpalliliidu juhatuse liige Remo Holsmer hääletas selle poolt, et Tallinna Sadam toetaks korvpalliliitu, aga sellest ei tehtud väljagi."

Et Seli astus pärast riigikohtu otsust kohe Reformierakonnast välja, on Holsmeri näol tegu nüüdseks juba tema endise parteikaaslasega. Riigikogu liikme sõnul on Seli asunud pärast süüdi jäämist otsima endale vaenlasi ja süüdlasi.

"Eks see asetub tema kõigi tänaste väljaütlemiste konteksti, kus ta näeb, et süüdi on kõik peale tema enda," rääkis Holsmer.

Mehe sõnul teab ta täpselt, millisest olukorrast jutt käib, sest Seli on varemgi seda meedias arutanud. "Mina taandasin ennast sponsorkomitee koosolekult, kui korvpalliliidu rahataotlus arutlusele tuli, ja see on kõik ka protokollitud," väidab Holsmer, et situatsioon on risti vastupidine Seli süüdimõistmisega lõppenule.

Kas süüdi jäänud Seli peaks nüüd EOK presidendiametist tagasi astuma? "Meest sõnast!" hindab Holsmer, et kuna Seli on varem sellise lubaduse andnud, siis nüüd peaks ta ka vastavalt käituma. Kuuldes, et Seli kavatseb oodata tagasiastumisega vähemalt EOK täitevkomitee istungini, mis on kavas alles 28. jaanuaril, ütles Holsmer: "Ma arvan, et sellises situatsioonis peaks täitevkomitee ka varem kogunema."