Christoph SchmidFoto: Stanislav Moshkov
Talisport
13. detsember 2015, 16:28

Suusakoondise peatreener: Kümmeli ebaõnnestumine ajab mind segadusse (7)

Šveitsis Davosis peetud murdmaasuusatamise MK-sarja vabatehnika sprindis teenis meie parimana Siim Sellis 48. koha, edasipääs ehk 30. koht jäi 2,43 sekundi kaugusele. Säärased tulemused ei rahuldanud mõistagi ka suusakoondise peatreenerit Christoph Schmidi.

"Treeningutel ei viidanud miski sellele, et asi ei toimi," sõnas Schmid Õhtulehele. "Küsisin pärast võistlust meestelt enesetunde kohta, nad ütlesid, et tunne polnud paha."

"Siimu puhul saab välja tuua selle, et ta kaotas jäistes kurvides palju kiirust ja aega. Arvestades seda, et tegu oli vabatehnika, kõrgmäestiku ja tema hooaja esimese MK-etapiga, siis tema tulemus pole nii paha. Nõustun, et mitte hea, aga mitte liiga halb."

Hooaega suurte lootustega alustanud Peeter Kümmel piirdus täna 56. kohaga (+7,52). "Peetrilt ootasin muidugi enamat. Ei oskagi konkreetset ebaõnnestumise põhjust välja tuua," sõnas Schmid.

"Tema puhul olen segaduses. Treeningutel nähtu põhjal peaks ta olema heas vormis. Ilmselt ta tahtis liiga palju ja natuke kaotas aega ka jäistes kurvides. Peame arutama, mis võis olla probleem, mida teha paremini, mida muuta ja jätkama töötamist." 

Loe pikemalt Eesti talispordi hetkeseisust homsest Õhtulehest.