Kalev ErmitsFoto: ALDO LUUD
Talisport
13. detsember 2015, 21:27

Laskesuusakoondise treener Kalmer Tramm: Ermits peab harjutama varupadruni laadimist (6)

Täna Hochfilzenis toimunud laskesuusatamise teatesõitudes ei õnnestunud Eesti võistkondadel finišisse jõuda. Naiskond (Kadri Lehtla, Johanna Talihärm, Kristel Viigipuu, Meril Beilmann) võeti rajalt maha viimaselt ehk 22. kohalt ning mehed (Kauri Kõiv, Kalev Ermits, Roland Lessing, Martin Remmelg) 18. positsioonilt.

Koondise treener Kalmer Tramm andis Õhtulehele oma nägemuse meie sportlaste tänasest esitusest.

"Kadri (pildil) esitusega olen rahul. Täitsa okei. Johanna tänane sõit määraski meie tulemuse ära (2 trahviringi + 5 varupadrunit). Johanna puhul võib välja tuua, et sõidukiirusega tal probleeme pole, aga tema tegevus tiirus polnud kindel. Ta ei saanud õiget laskeasendit kätte. Ta on ka eelnevatel võistlustel seda otsinud, aga siis on läinud õnneks.

Kristel sõitis võrreldes eelmise aastaga oma etapi 50 sekundit kiiremin. Okei rada on võrreldes eelmise aastaga pisut muudetud ja on ehk natuke kiirem, aga väikese sammu on ta sõidukiiruses edasi teinud. Oleks lootnud, et Kristel on laskmises veel kindlam. Ta on valmis ka nulliga laskma mõlemad tiirud (täna 0+4).

Meril (pildil) astus paari päeva eest lõdvestusjooksul äärekivi peale ja väänas jalga, aga õnneks midagi katki ei läinud. Ent selle taha ei tahaks pugeda. Meeldis see, et ta lasi püstitiirus kiire rütmiga ja puhtalt."

Naiste teatesõidu võitis Itaalia (0+8) nelik Saksamaa (+0,2 sekundit; 0+7)ja Ukraina (+13,1; 0+10) ees. 

Meeskonna esitusest: "Kartsin, et Kauri kukub rohkem ära. Aga kui vaadata meeskonnasiseseid sõiduaegu, siis ta oli Kaleviga täitsa võrdne (kaheksa sekundit aeglasem - M.T.). Kauri esitusega jääksin rahule.

Kalevil on - nii nagu laskmistreener Hillar Zahkna ütles - jätkuvalt ebakindlus lamades laskeasendiga. Ta ei tunneta veel seda õiget asendit. Püstilaskmine on tal kindlam. Samas valmisolek kiirelt sõita on Kalevil olemas. 

Lisaks peab ta harjutama varupadruni sissepanekut. Sellega kaotas ta kahe tiiru peale kokku 30-40 sekundit, mis on üüratu aeg. Proovi sa see rajal tasa teha. 

Rolandilt (pildil) oleks tahtnud näha suuremat sõidukiirust. Martin võttis riski ja pigistas endast rajal liiga palju välja lootuses, et suudab ikkagi laskeasendi fikseerida, aga seekord mitte. Oli näha, et ta püssitoru kõikus kõvasti. See on sportlasel mõttekoht, et millise pulsiga lasketiiru tulla."

Meeste teatesõidu võitis Venemaa (0+6), kes edestas 3,1 sekundiga Norrat (0+7) ning 1.01,9 minutiga Prantsusmaad (0+6). Stardis oli 27 meeskonda, kellest 17 pääsesid ringiga sisse saamisest.